2022-09-03
星期五收工去邊到好?小編走左入去呢間以美國懷舊小鎮大街為主格調既餐廳!🇺🇸 佢放左部懷舊既點唱機係門口,入去之後好似去左另一個世界咁,感覺可以暫時放下煩惱及工作,chill下先! 🍻🍽 Graceland 🇺🇸🍺 Beer Battered Fish Tacos($60)啤酒魚柳炸到脆卜卜咬落鬆脆,墨西哥卷烘到熱辣辣,食落上夠柔軟且有嚼勁,連埋椰菜沙律一次放入口,一次可以有兩種口感真係夠開心,果然係同朋友開心share既墨西哥魚卷阿。💡小知識:成日聽人地講啤酒醃魚柳好好味😋原來炸係漿用左麵粉及啤酒既調製,啤酒既作用可以增加炸漿既空氣,令到當中既密度唔會咁高,炸出黎仲會又鬆又脆咁添,又長知識啦😚🐥 Chicken & Waffles ($128)望落炸雞窩夫,只會聯想到半咸半甜既味道,個感覺就好似將兩個唔同既世界拉埋一齊咁🤨但估唔到呢個時候化學作用就產生左出黎😉味道上絕對冇違和感,而且鬆軟既窩夫,清甜既楓糖漿以及再加埋炸雞又真係幾夾喎!當然值得講下炸雞又唔厚粉食落仲外脆內軟 。抵讚👍🏻🍔 Bacon My Heart Burger($148)連配料:🍟 Waffle Fries Side
🍽 Graceland 🇺🇸
🐥 Chicken & Waffles ($128)
🍟 Waffle Fries Side & Mashed Potatoes
Burger既餡料有好多😋包括雙層牛肉、雙層芝士、煙肉、蕃茄以及BBQ sacue阿…煎到好鬼香脆既漢堡牛肉夠咬落夠juicy,配合埋芝士及醬汁將整體味道昇華,真係令人回味!🥹佢既配料都唔可以忽視嫁,炸到脆脆既薯格沾上濃味車打芝士及自家製肉醬,令到味道不單調且口感仲幾豐富,而薯蓉口感當然係香滑啦,兩樣加埋一齊真係好邪惡阿😈
🥤The Graceland Shake($88)
Milkshake賣相夠哂打卡-able👍🏻而且入面有一塊Brownie,朱古力布甸及曲奇碎,口感緊係有幾種層次啦!甜甜既味道,岩哂小編啦🤭
📢去到先知…原來星期三仲有優惠 🐣 雞翼$6隻,等小編下次有機會再去chill下先🍻
🍽
🏡 旺角染布房街12-14A號地下B號舖