小編再次出征 今次要介紹既係…🍽何車。車仔麵 🍜太子區既用心小店,位於太子段的界限街旁邊 第一次黎到呢間坐位細細 但佈置簡約既餐廳🦐🍜蒜油蝦子撈麵($15) - 蝦子份量不少燒牛舌芯 +$15( 牛舌芯肉味濃爽脆,略為薄身)日式豬軟骨 +$15 (燜得軟腍入味)追加媽媽水餃 +$15 (雲耳餃足料-係家既味道🏠)撈麵蒜油味好香❤️,但有少許蓋過蝦子既味道,揀左配料全加,餐廳貼心推介自家製秘製辣汁,小編今次試左微辣,辣完之後感覺到嘴邊餘下少許麻既感覺,感覺幾得意😀如果鐘意又麻又辣既不妨去試下。配料方面有: 蔥/蒜/乾蒜/芫茜秘製醬汁🥵🥵辣汁:微/小/中/大咖哩: 微/小/中/大麻辣:微/小/中/大湯麵仲有得揀汁: 鹵水汁/腩汁/兩溝小知識💡: 牛舌芯為牛舌中段,食落比較爽口。🍽 @hochenoodles 🏠 太子界限街41C號長勝大廈地鋪推介指數:👫🏼👫🏼👫🏼👫🏼餵食指數: 🤤🤤🤤🤤🤤Encore指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️提提大家:平日繁忙時間可能要等耐啲,如果想一試既朋友仔記得早啲去排隊啦!#feed_your_friend #調教朋友 #調教你朋友個胃 #foodie #hkfoodie #
小編再次出征 今次要介紹既係…

🍽何車。車仔麵 🍜

太子區既用心小店,位於太子段的界限街旁邊
第一次黎到呢間坐位細細 但佈置簡約既餐廳

🦐🍜蒜油蝦子撈麵($15) - 蝦子份量不少
燒牛舌芯 +$15( 牛舌芯肉味濃爽脆,略為薄身)
日式豬軟骨 +$15 (燜得軟腍入味)
追加媽媽水餃 +$15 (雲耳餃足料-係家既味道🏠)

如果鐘意又麻又辣既不妨去試下。

配料方面有: 蔥/蒜/乾蒜/芫茜

秘製醬汁🥵🥵
辣汁:微/小/中/大
咖哩: 微/小/中/大
麻辣:微/小/中/大

湯麵仲有得揀汁: 鹵水汁/腩汁/兩溝

小知識💡: 牛舌芯為牛舌中段,食落比較爽口。

🍽 @hochenoodles
🏠 太子界限街41C號長勝大廈地鋪

推介指數:👫🏼👫🏼👫🏼👫🏼
餵食指數: 🤤🤤🤤🤤🤤
Encore指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

提提大家:

#feed_your_friend #調教朋友 #調教你朋友個胃 #foodie #hkfoodie #foodiehk #foodporn #foodstagram #foodgasm #foodblogger #hkfoodblogger #相機食先 #良心小店
2021-07-12
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$60 (Lunch)
  • 蒜油蝦子撈麵