2023-07-29
「調教。朋友」 去到屯門食酸辣粉?🍽️ 順酸辣粉 @shun_noodles🏡 屯門青菱徑6號富麗大廈地下B號舖~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~🥟 白菜手工水餃 - 沙嗲濃湯米線🍜 ($46)今次簡左米線配上沙嗲湯底,配料上本身包括左花生、肥牛、鹵水蛋,而小編仲另外追加左白菜水餃🥟。水餃大大隻,餡料多菜少肉夠滿足🤤,沙嗲湯飲落味道濃郁,除左香料味仲夾雜着乾蔥同花生香,一d都唔口渴阿,加上米線呢個配搭真係絕配,果然真材實料!👍🏻🍜 豬骨湯紅薯細粉 - 魚肉卷、魚腐、QQ章魚餅🐙 ($55)紅薯粉滑溜溜口感Q彈,本身湯底配有炸醬及腩肉。自家製既炸醬味濃惹味,腩肉半肥瘦咬落炆得夠腍夠入味,魚腐吸哂湯汁食落就當然滋味🤤,其他都唔錯唔錯,真不確為一個性價比高既飯堂阿!🥤凍檸賓 (跟餐+$10)食住熱辣辣米線及酸辣粉就最岩配返一杯冰涼既野飲啦,叫左杯凍檸賓都係加10蚊,冰冰涼涼既感覺🧊,酸酸甜甜既口味,夠爽快。#feed_your_friend #調教朋友 #調教你朋友個胃 #foodie #hkfoodie #foodiehk #foodporn #foodstagram #foodga
🍽️ 順酸辣粉 @shun_noodles
🏡 屯門青菱徑6號富麗大廈地下B號舖
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
🥟 白菜手工水餃 - 沙嗲濃湯米線🍜 ($46)
🥤凍檸賓 (跟餐+$10)
#feed_your_friend #調教朋友 #調教你朋友個胃 #foodie #hkfoodie #foodiehk #foodporn #foodstagram #foodgasm #foodblogger #hkfoodblogger #相機食先 #香港美食 #香港美食指南 #打卡 #打卡餐廳 #美食推介 #香港必吃 #香港美食攻略