今次係專登自駕遊去到新田購物城,目標係食蒸海鮮!我地簡左HKD268既海鮮餐,已經有好多野食,一開始上既老火湯都好足料又入味!醬料係可以自己調配的,極推薦佢哋自家制既麻香辣椒油,好香口又辣辣地,正!蔬菜係自助任夾,想食幾多都得!首先蒸左蟲草花滑雞,好鮮嫩又香滑,然後蒸龍蝦,睇住隻龍蝦係旁邊既大水缸捉上黎,拎去廚房再上盤,海鮮仲好生猛,郁下郁下!!咁新鮮,真係就咁蒸都已經好好味,好推薦肉蟹、鮑魚、海蝦,依幾樣係我比較鍾意食!平時我係唔會食蠔架,覺得好腥,點知竟然完全唔腥,覺得好神奇。蜆肉好大隻,無沙,份量極多,有啲好新鮮,不過都有幾隻蒸完無打開到,所以無食個幾隻,但已經好足夠!我地精心煲既海鮮粥,最後都好成功,好入味,秘訣係每次蒸完海鮮都盡量流返d水落去鍋粥到,記得放多幾舊粟米,落埋個蟹蓋、蟹腳落去慢慢煲就會好有味!飽到食唔曬,要打包返屋企!
今次係專登自駕遊去到新田購物城,目標係食蒸海鮮

!蔬菜係自助任夾,想食幾多都得!

!飽到食唔曬,要打包返屋企!

2020-11-26
$300 (Dinner)
  • 人氣龍蝦海鮮餐
  • 紅棗杞子蟲草花蒸雞