2018-09-19
彩福系全香港唔同地區都有分店,大部份叫彩福皇宴,不過呢間就叫彩福欣宴,雖然唔知點解專登改個唔同既名,但系食物選擇大致相同,而且每間既質素都能維持系高水平,而最重要就系非。常。抵。食。豉油皇煎蝦 – 蝦煎到脆卜卜,又夠乾身,連殼都可以食埋,豉油味滲曬入蝦殼同蝦肉,非常香口惹味,蝦肉亦都夠爽彈,幾好食!菠蘿咕嚕肉 (85) – 先炸後炒,但食落又唔會好油膩,而咕嚕肉夠脆身,咬落又有肉汁,配埋酸酸甜甜既醬汁,個人黎講系十分喜愛。西蘭花炒帶子 (142) – 帶子大大粒超肥美厚肉,仲有成差唔多10粒,真心正! 肉質夠嫩,食落覺得好新鮮,而西蘭花就簡單用蒜及彩椒炒,加埋少少蠔油吊味都夠曬好食。小炒皇 (90) – 想食菜又唔想太齋就非小炒皇莫屬,除左韮菜花外,仲有唔少蝦乾、蝦肉、腰果同彩椒,用料都幾豐富,仲有少少辣味,幾香口幾有鑊氣!