2022-09-05 35 views
最近魚生癮起,屋企人都比我影響到,十分之想食魚生,為咗滿足大家嘅願望,一於買外賣返屋企眾樂樂。位於黃埔的這間 「久兵衛」,雖然係新開,但用料新鮮、材料配搭不俗,相當有誠意同埋水準。🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🍂 久兵衛丼 $150據聞是店家的招牌丼,咁一定要試吓先!~ 有拖羅、三文魚、油甘魚、北寄貝、左口魚邊、魷魚、帆立貝、深海池魚、飛魚子、赤蝦、海膽,豐富到不得了!魚生好新鮮:帆立貝可口鮮甜、左口魚邊的魚油豐富,滲入下面嘅丼飯;拖羅大大片油脂甘香!最美味一定係海膽, 濃郁鮮甜口感creamy💕真係好夠飽肚!🍂炸軟殼蟹卷$55麵頭撒上七彩芝麻,呢個軟殼蟹卷相當好看~軟殼蟹薄脆,配上青瓜絲,以及附送醬汁,味道很豐富。🍂 自選壽司有油甘魚、鯛魚 、蝦刺身以及帶子。之前嘅款式比較濃郁,呢個壽司拼盤比較light~油甘魚鯛魚淡味中帶點清新~蝦刺身太大隻夠爽滑彈牙,帶子厚肉而鮮甜

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
🍂 久兵衛丼 $150