朋友最近搬左新studio到新蒲崗,本身仲以為個邊係美食沙漠,之後朋友力推呢間外表極簡約灰色牆身,連招牌都無既港式茶餐廳。 心血來潮好想食咖哩飯, 落單揀左款『咖哩吉列豬扒飯』 🌟價錢:$50 (連飲料,凍飲+$2) 🌟味道: 咖哩夠惹味,濃郁,吾會係個d咖哩湯水。 吉列豬扒夠厚實,炸粉薄脆,可再控制煎炸時間。 白飯口感適中,粒粒分明 (小編真係無辦法接受軟飯,變左糊個種口感好差) 朋友叫左『煎蛋雞扒飯』 +分 雞扒吾會煎到好幹,柴;夠juicy 好味到我連雞皮都食埋🙃 +分 d蔥油超好食,極香蔥味d油好干淨smooth (好食到我就咁蔥油溝飯食) 🌟環境: 裝修偏modern, 暗光線,下午茶時間人流較少所以偏靜同舒適 🌟服務: 上餐時間快(下午茶時間少人) 服務員態度良好 食物創新: 普通港式茶餐廳 (勝在性價比高;味道中上) 🌟🌟🌟🌟/5實心推介
朋友最近搬左新studio到新蒲崗,
本身仲以為個邊係美食沙漠,
之後朋友力推呢間外表極簡約灰色牆身,
連招牌都無既港式茶餐廳。
心血來潮好想食咖哩飯,
落單揀左款『咖哩吉列豬扒飯』
🌟價錢:$50 (連飲料,凍飲+$2)
🌟味道:
咖哩夠惹味,濃郁,吾會係個d咖哩湯水。
吉列豬扒夠厚實,炸粉薄脆,可再控制煎炸時間。
朋友叫左『煎蛋雞扒飯』
🌟服務: 上餐時間快(下午茶時間少人) 服務員態度良好
食物創新: 普通港式茶餐廳 (勝在性價比高;味道中上)
🌟🌟🌟🌟/5實心推介
煎蛋煎雞扒飯
咖哩吉列豬扒飯
2021-03-17
$50 (Tea)
煎蛋煎雞扒飯
咖哩吉列豬扒飯