推薦指數: 🌕🌕🌕🌕🌑*・゜゚・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*📍HK #鰂魚涌 - 海街丼 🍣港九有4間分店(九龍灣 / 將軍澳 / 北角 / 鰂魚涌) 的海街丼( ´▽` )ノ 除咗壽司丼精美大份,最特別係佢「一個丼、兩種食法🫢」☝🏻食法 1 : 加入醬油 + 芥末,再將特製 「壽司醋Jelly」撈入白飯中 🍚 自由調製醋味✌🏻食法2: 吃到一半,可將用鮮魚熬製嘅「魚介出汁」倒入,整成茶漬飯再享用 🍵 (HK好少見 茶漬飯 所以幾鍾意 (´▽`))-·-·-【𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 食評 💬】【上】海寶丼 $160|7/10 一共 8⃣️ 款海鮮:吞拿魚、油甘魚、章魚、穴子、蛤蜊、小扇貝、真雪蟹、鮭魚子 🦀️ 味道偏淡,主要靠「壽司醋Jelly」調味 🥢 個人好鍾意個Jelly 😹 個海鮮飯整體鮮味提升唔少✨ 不過我鍾意好重海鮮味的丼物,但呢個就不叫淡,可能因為大部分都係蟹肉碎 / 小扇貝 (💰 +$40 可追加 生雲丹海膽 )◐ (限量) 醬汁吞拿魚丼 $190|7/10 鐘意吞拿魚人士 注意‼️ 呢個丼有 (1)醬汁吞拿魚、(2)吞拿魚蓉、(3)鮭

推薦指數: 🌕🌕🌕🌕🌑
📍HK #鰂魚涌 - 海街丼 🍣

(HK好少見 茶漬飯 所以幾鍾意 (´▽`))

-·-·-
【𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 食評 💬】
【上】海寶丼 $160|7/10

(💰 +$40 可追加 生雲丹海膽 )

◐ (限量) 醬汁吞拿魚丼 $190|7/10
鐘意吞拿魚人士 注意‼️ 呢個丼有 (1)醬汁吞拿魚、(2)吞拿魚蓉、(3)鮭魚子 🍣 啱濃口味人士,味道少辣🥵 唔食辣嘅我覺得搞唔掂…不過真心配 茶漬飯 又幾好味

📍 鰂魚涌海光街7-9號龍景大廈地下6號舖
🛖 分店: #將軍澳 #九龍灣 #北角
🕰️ 11:30 - 15:00 / 18:00 - 22:00
🍣 @umimachidon.hk
🏷️