去過一次【一鍋堂】之後,就從此對佢嘅火鍋念念不忘😉 今日特意帶埋老公再去食一次。呢個晚餐 Set B,實在係好豐富 🎁 裡面有好多種火鍋配料,不過!我哋今次主要係食下面幾款。🥩極上安格斯牛小排🥩首先係安格斯牛小排,每一塊牛排都磨得極光,烹調得都非常到位👏🏻 牛肉嫩滑唔燥,完全滿足到我對於牛排的所有期待。🐠手切牛脊肉🐠 跟住就係香氣四溢的手切牛脊肉。牛肉的口感真的無話可說,每一塊嘗起來都唔會過柴或者過軟,係真材實料。⭐🦀極品花雕浸安格斯牛肉🦀 這款用花雕酒浸過的安格斯牛肉入口鮮嫩,真的是好食到無法形容,花雕酒的香氣令牛肉更加提鮮👍🏻,真的是超出我哋的期待。最後,再講講油脂均勻的濃汁爽彈牛丸和有營南瓜墨魚滑,真係食完都想立即再點多盤!每一款材料,無論係口味定係口感,都係一流,併配上一鍋堂的湯底,絕對是你想像中的美食雲端。喺荃灣,想食火鍋就去【一鍋堂】,佢哋所提供的味覺和經驗一定能滿足你對火鍋的全部想像🌟 顧眼覺,味覺,心覺嘅話,總括來講,經驗上心頭。☺️成個過程就似食盡一整個美食世界咁,下次還會選擇呢度滿足自己嘅味蕾!😊🎉