2022-06-02 198 views
見到有人介紹哩間嘅芒芒椰子凍,為咗試吓味道如何,於是長途跋涉去會一會佢😏 熱辣辣三十幾度食凍野就啱哂喇👍🏻 可惜去到時芒芒椰子凍已經賣哂,所以就改試世一椰子凍啦😆去到先知道原來係間茶飲店,不設堂食。門口擺咗幾張櫈仔,可能係提供俾客人等茶飲用嘅。天氣咁熱,加上搵路行到身水身汗,仲要企喺街邊冇冷氣,仲要拎住咁大個椰子企喺街邊食,感覺真係麻麻地🤦🏻‍♀️✨世一椰子凍 $48椰子凍嘅賣相唔錯,份量都唔少,面層係椰子脆片同埋椰肉碎,配埋爽口滑嫩嘅椰子凍,集合多種唔同嘅口感,層次豐富。不過好可惜,椰子凍嘅味道唔夠香,冇乜椰子味,只係食落似係甜甜地嘅大菜糕😓 而且面層椰肉碎只係得好少,食兩啖已經冇哂椰肉碎😅 🔍整體感覺:收銀旁邊嘅雪櫃仔細細個,放滿哂椰子凍,唔知係咪雪櫃仔太細又擺太多,買咗幾個椰子凍都係唔夠凍嘅🫠 咁熱嘅天氣以為可以坐定定舒舒服服食嗰甜品,點知熱辣辣冇位坐要企街邊,甜品亦唔夠凍,仲要冇乜椰子味,真心好失望💔 建議大家如果真係想試,可以揀啲涼涼地嘅日子,同埋唔好抱太大期望😂

世一椰子凍
✨世一椰子凍 $48

2022-05-29
$48 (Lunch)