2019-01-03
中環既pocket list太多間間都貴到飛起🤑小資既我緊係趁lunch time 先去食啦今次簡左M88既西班牙餐廳FoFo 入到去環境好開揚 一排落地玻璃 陽光映射成間餐廳擺滿左豬同企鵝既裝飾 好可愛!Lunch menu 時不時都會轉👍🏻2 courses $268 (1 tapas + 1 main ) 3 courses $298 ( 2 tapas + 1 main)差$30唔使諗梗係揀3 course喇✅Tuna Tiradito好好味呀!🥰 睇相都知吞拿魚他他嘅份量好足吞拿魚非常新鮮,無筋 加上秘製spicy sour cream 、脆脆麵包粒同sundried 蕃茄仔 ,真係好開胃!❌Mussels with tomato sauce 同樣都係海鮮,呢個mussels就差得多啦青口唔太新鮮而且體型比較細感覺番茄醬有點太鹹(我覺得唔係新鮮打既番茄醬),好似想用嚟掩飾青口嘅唔新鮮...全檯人食完都話麻麻地🌚✅Seafood Paella (2個人以上)黎得西班牙餐廳必點佢嘅paella ! 海鮮topping無咩特別 反而覺得西班牙腸幾好食 味道濃郁 乾乾地 咬落有咸
間間都貴到飛起🤑
小資既我緊係趁lunch time 先去食啦
今次簡左M88既西班牙餐廳FoFo
入到去環境好開揚 一排落地玻璃 陽光映射
成間餐廳擺滿左豬同企鵝既裝飾 好可愛!
Lunch menu 時不時都會轉👍🏻
差$30唔使諗梗係揀3 course喇
✅Tuna Tiradito
好好味呀!🥰 睇相都知吞拿魚他他嘅份量好足
吞拿魚非常新鮮,無筋
❌Mussels with tomato sauce
同樣都係海鮮,呢個mussels就差得多啦
青口唔太新鮮而且體型比較細
全檯人食完都話麻麻地🌚
✅Seafood Paella (2個人以上)
黎得西班牙餐廳必點佢嘅paella !
海鮮topping無咩特別
反而覺得西班牙腸幾好食
味道濃郁 乾乾地 咬落有咸香
重點係個飯煮得非常恰當好處
飯依然保持少許硬身 但濕潤 仲有飯焦
非常之濃郁嘅蝦湯味道
第一次食paella會有sour cream,原來好好味!😘
成班同事都變哂飯桶係咁刮飯焦食
✅Wagyu beef & Foie gras (加$48)
一次過有晒兩種天堂嘅享受
鵝肝煮得剛好 ,外脆內軟,入邊仲見到少少粉紅色
和牛扒食MR,肉質嫩滑,入口即溶
唯一小小嘅敗筆係佢嘅sauce 味道太濃
其實咁靚嘅牛扒唔需要太重調味呢~
🆗Seafood Pasta (要加錢)
我發覺FoFo 既海鮮..新鮮程度有待改善
呢個seafood pasta d 蛽食左幾隻都有沙🌚
唯一可取係個linguini 煮得幾好
面硬身 掛住哂醬汁🍝
掛住食面都無咩店過d海鮮🤭🤭
餐飲可以簡咖啡, earl grey, breakfast tea, jasmine tea 果d,唔洗加錢
因為太飽,所以無力奮戰甜品🥴
下次會再黎挑機,畢竟lunch呢講都算係情調浪漫又抵食
建議大家3/4個人黎食,可以試多d款式 (因為一個paella 份量已經食到你飽)
——————————
食物質素:7.5/10