2023-03-27
幫襯過金鶴拉麵幾次,最受歡迎當然係極濃雞白湯拉麵啦~ 雞白湯好濃厚,每次都會飲晒啲湯😋 今次嚟咗佐敦店幫襯,門口已經好日式拉麵風格。店員安排坐bar枱,可以睇到廚師煮麵、燒串燒、執配料,好似入咗日本拉麵店咁。之前去旺角店都係食雞白湯拉麵,今次就試下其他味道。🍜北海道蟹湯拉麵 $138蟹肉份量都唔少喎,花咲蟹湯由北海道直送,都好濃厚,有啲似雞白湯嘅感覺。配料有叉燒、紫菜、半隻溏心蛋,木耳等,拉麵質感唔會太淋,飲埋蟹湯好滿足🤤🍜黑蒜醬油拉麵 $98配料有三塊雞肉、一塊豚肉叉燒,亦都有半隻溏心蛋。黑蒜湯無想像中咁濃味,可以一試,但都係雞白湯好味啲😂🥢蒲燒生燒鰻魚 $68推介呢度嘅燒鰻魚,係即時生燒,燒到皮脆肉嫩,魚油豐富,好好味!🍱活燒蒲燒鰻魚飯 $238之前去旺角店試咗呢個鰻魚飯,即叫即燒,鰻魚好厚又外脆內嫩,魚油好豐富,加埋鰻魚汁白飯,好好食!鍾意食鰻魚飯必叫!叫鰻魚飯仲送個湯同前菜架~🥢黑椒安格斯牛柳牛柳味道唔錯,但有少少過熟,韌咗少少。金鶴拉麵都算多分店,有時想食拉麵,都係一個好唔錯嘅選擇。而且仲可以做會員,有得送溏心蛋😋
之前去旺角店都係食雞白湯拉麵,今次就試下其他味道。
🍜北海道蟹湯拉麵 $138
🍜黑蒜醬油拉麵 $98
🥢蒲燒生燒鰻魚 $68
🍱活燒蒲燒鰻魚飯 $238
🥢黑椒安格斯牛柳
牛柳味道唔錯,但有少少過熟,韌咗少少。