以前搭火車經過會望多兩眼,傳說中嘅小白露湖畔花園🌳🌳原來餐廳都幾full Booking,預先網上訂位就唔怕黎到冇位啦!Set Lunch 📍Chorizo.mozzarella. handmade pizza 手工西班牙辣肉腸薄餅 $148呢款薄餅堅係好味,餡料分量配搭得非常之精準,夾出嚟嘅味好好食!薄餅底係簿批,食落邊位脆卜卜👅 價錢偏貴📍grilled u.s angus sirlon. Portobello mushroom. Green peppercorn mustard 美國安格斯西冷配大啡菇 $228質素正常,只係份量偏小。不過都係果句,我地黎係係食環境的🙈📍cappuccino 跟餐加$30對住咁靚嘅湖景,梗係要來杯咖啡chill吓嘆吓啦!咖啡味道屬於正常級別,靚景為佢加咗好多分😂食完飯仲可以係戶外周圍行,欣賞下建築物本身嘅美麗。湖邊涼風陣陣🌊戶外空間比想像中細,但係食完飯周圍行吓都唔錯。湖邊涼風陣陣,無論一家大細定係情侶拍拖都非常之適合🈴️我同友人都趁機影咗好多花相,同大家開心share下!聽講每一季園丁都會換上唔同花朵,非常之漂亮!好多識花之人同埋攝影發燒友都會入嚟
以前搭火車經過會望多兩眼,傳說中嘅小白露湖畔花園🌳🌳

Set Lunch

手工西班牙辣肉腸薄餅 $148

手工西班牙辣肉腸薄餅

美國安格斯西冷配大啡菇 $228

質素正常,只係份量偏小。不過都係果句,我地黎係係食環境的🙈
美國安格斯西冷配大啡菇

📍cappuccino 跟餐加$30

Cappuccino

我同友人都趁機影咗好多花相,同大家開心share下!聽講每一季園丁都會換上唔同花朵,非常之漂亮!好多識花之人同埋攝影發燒友都會入嚟參觀影相🥳

白露湖互動中心,其實仲有部份位置裝修緊,裝修同埋餐廳嘅菜式都會有一系列嘅提升!

我哋今次黎參觀,水上活動亦都未開放,據說遲啲有一系列休閒和自然教育活動,亦設有團隊訓練活動等等。將來會有小白鷺天台燒烤花園提供預訂的燒烤服務!令到我非常期待下次再嚟大玩特玩!

今次去嘅園內率先開放嘅餐廳Billow Bar Seafood Bistro。室內餐廳裝潢我覺得非常之靚,以白色為主調,走simple elegant 歐陸風。大家嚟到記得參觀下,影吓相打卡啊🥰

當然,最吸引的始終都是壯麗的白鷺湖景色,去廁所會途經戶外雅座,夏天就比較熱,秋天再嚟嘅話我想指定呢個位呀!

粟米湯
手工西班牙辣肉腸薄餅