2023-07-03 748 views
【元朗區】【煮八】個人喺天水圍最入嗰堆,濕地公園嗰頭,想搵吓嘢食點知真係不得要領。食得吓人嘅都已經食過,剩返嗰啲一係大集團,一係就甩皮甩骨,攪到我一時都冇晒辦法。冇晒辦法之下就走返去樂湖站嗰邊啦,起碼有新北江照住嘛。不過喺新北江都有選擇困難,倘若係好食或者想食嗰啲,多數都冇位。我就一路行一路行咁,行到幾乎盡頭就見到呢間喺角落頭嘅餐廳。好彩側邊都有人補到話收九點半,咁就食啦,叫個 $64 嘅招牌雞「花雕醉香雞」配「肉燥飯」同「田園時菜」,加 $3 要「凍檸茶」走甜,味道都可以,性價比幾高。個雞普通啲,但係肉燥飯同個菜都彌補到不足,唔錯。之後再叫碗 $45 嘅小食「濃湯水餃」,有八隻,係包白菜豬肉,幾有屋企 feel,又夠大隻,係食得飽我嘅。埋單 $112,價錢差不多。只係當日唔知可能有幾檯熟客喺度定點,所以攪到啲侍應好嘈同唔知自己做緊乜,要改善吓。。。(地址:天水圍天湖路1號嘉湖新北江商場1樓B11號舖)

(地址:天水圍天湖路1號嘉湖新北江商場1樓B11號舖)