2022-05-27 808 views
之前生日試咗招牌士多啤梨蛋糕,但有荔枝味當然唔可以錯過,忍唔住要試埋先得🤤✨荔枝西瓜蛋糕 $398蛋糕一樣係充滿層次感,面層有少許紅桑子配花瓣,之後就係一整片荔枝肉,蛋糕同樣係以杏仁餅底、玫瑰味忌廉同西瓜組成。味道雖然冇草莓西瓜蛋糕咁濃郁,但香甜清新感亦係另一種享受😋 荔枝西瓜蛋糕冇咗草莓蛋糕隆重登場嘅感覺,但多咗一份清麗脫俗嘅優雅🌸🔍整體感覺:換走面層嘅草莓同玫瑰花海,荔枝與紅莓配搭西瓜蛋糕一樣合襯👍🏻今次雖然唔係少甜版,但甜度一樣剛好,冇感覺過甜👌🏻 我自己更喜歡今次嘅荔枝西瓜蛋糕,無論係外表定係味道,都一樣清新感🈵🈵

荔枝西瓜蛋糕
✨荔枝西瓜蛋糕 $398