上年年尾一家人去完大阪返嚟,預咗喺香港食乜日本嘢都唔會返翻去日本水準。不過今日衫八心血來潮,想出老尖行街。所以最後揀咗K11 2樓呢間米炊,因為上Openrice睇過食相,賣相ok,見日式咖哩同蛋包飯,於是就試佢一試。因阿仔平時食開Coco Curry,所以唔驚唔啱佢食。3個人每人order一款。我大胃王當然點西冷咖哩蛋包隻,阿仔食雞排,夫人叫了魚。先講西冷,夠淋夠Juicy,賣相靚仔,收$17x叫對得住個價錢。而個旋風蛋就覺得唔夠滑,咖哩偏濃,沒有好與唔好,個個人口味不一。但我會鍾意水汪汪啲,同少鹹一點。而菜式整體熱度可再上升一個檔次,用餐體驗會更好(no offense)。雞同魚就唔講,正常發揮。反而兩杯嘢飲有啲驚喜,Suntory白啤夠凍,有跟國際標準雪埋隻杯👍而提子梳打連冰都加咗乾花,視覺享受。

雞同魚就唔講,正常發揮。