2024-05-24 293 views
【北區】【Uncle Issac】我要去粉嶺做啲嘢,咁啱嗰日旁證哥又得閒喎,就叫埋佢一齊。喺嘉福邨,未入商場喺路口就已經見到呢間韓國嘢,咁就決定試吓佢。然而,佢哋以炸雞為主,但係都有幾多選擇,一時間都有啲選擇困難呀。好彩之後見到原來佢哋有二人餐,就試呢個啦。佢哋嘅「Happy Share 餐」係「二人用」嘅,首先有八件「韓式炸雞」,係無骨炸雞嚟,啖啖肉,四件原味配上四件有醬汁嘅,我哋揀咗「西梅麵豉醬炸雞」,係店家自家製嘅,都好好食。兩款炸雞都做到外脆內嫩,而且醬汁全部自家製,係有質素保證嘅。另外仲有三選一嘅主食,我哋揀「韓式燒烤醬牛肉蓋飯」嚟試,份量十足,味道又好,冇揀錯。跟餐仲有一份「醃蘿蔔」,都係用心之作。飲品方面,套餐包兩罐嘢飲,旁證哥飲「忌廉」,我飲「韓國甜米露」,唔錯嘅。咁多嘢食先 $168,真係平靚正呀。。。(地址:粉嶺粉嶺置嘉里8號嘉福商場地下8號舖)#1amfoodie #hkig #foodiehkgirl #hk #hongkong #topcitybiteshk #hkeat #foodgasm #followforfollowback #love #hkrest

(地址:粉嶺粉嶺置嘉里8號嘉福商場地下8號舖)

#1amfoodie #hkig #foodiehkgirl #hk #hongkong #topcitybiteshk #hkeat #foodgasm #followforfollowback #love #hkrestaurant #香港 #香港吃貨 #thatfoodiething #食物 #globaleats #1am北區 #粉嶺 #UncleIssac #韓國菜 #HappyShare餐 #二人餐 #韓式炸雞 #西梅麵豉醬炸雞 #韓式燒烤醬牛肉蓋飯 #醃蘿蔔 #忌廉 #韓國甜米露 #1am1398 #1ambackup
2024-05-24
TakeAway