2023-06-29
餐廳分為室內同室外,室外有燒烤,可惜當日落雨,就無現場職員燒烤,有烤菠蘿、羊架、牛扒、沙甸魚、台灣腸。所以我地主攻室內既嘢食🤣:有海鮮、魚生、芝士類、熟食(有好多馬介休菜式😮)、甜品等等。宜家諗返我當日都無乜點食過熟食😂食咗好多甜品蛋糕🤤!🔔🔔大家嚟到要注意職員搖鈴!!!一共有兩次,第二次差唔多19:50分的時候,萬不可以錯過啊!!!通常啲食客就會立即放低曬手頭上既食物,然後出去排隊😂。特色:🦞 第一次搖鈴:「咖哩焗龍蝦」,很香濃咖哩味,個人認為加芝士味道會更佳~🔥🏔️第二次搖鈴:「火焰雪山蛋糕」。當日我正在拎緊蛋糕🤣,所以排唔到前排影相😅,每人可拎一片~主食:🐖燒乳豬:個皮脆卜卜,好正!必試!🍜藥膳湯底麵:幾特別,好少酒店自助餐會有呢,可以一試!🦀蟹粥:比較清淡,無乜蟹味 🙈。🥢馬介休菜式:味道香口惹味,有少少辣,特別鍾意馬介休薯蓉😋👍🏻~甜品:🔥🏔️火焰雪山蛋糕:唔洗多講,一定要排!上面既忌廉,唔會好漏,中間就係雪糕🤩,最下層係蛋糕!好味😋!!!🎂是日蛋糕:款款蛋糕都好靚🤩,粉紅色個個(應該係荔枝紅桑子蛋糕🍰)最好食😋,食曬成件都唔覺漏,同埋唔係好甜!🍧甜品杯:咪道不錯(我最鐘意Ore
特色:
主食:
🐖燒乳豬:個皮脆卜卜,好正!必試!
🍜藥膳湯底麵:幾特別,好少酒店自助餐會有呢,可以一試!
🦀蟹粥:比較清淡,無乜蟹味 🙈。
甜品:
🍧甜品杯:咪道不錯(我最鐘意Oreo 朱古力慕絲杯😋!)所有甜品杯整體嚟講,雪返凍啲會更perfect!
🍨雞蛋仔配雪糕:比香港坊間既雞蛋仔更脆口,配埋Moviepick雪糕,正🤣!
🥚焦糖燉蛋:啲蛋若果再厚身啲,會更好味~
🧁葡撻/椰撻:好想試🥲🥲,但酒店無再refill☹️。圖為媽媽吃的,佢話好味喔👍🏻!
———————————
總結:第一次以半價價錢食自助餐🤩,覺得已經賺咗了🤣。飲品方面有唔同果汁任斟,亦有罐裝同紙包飲品選擇。食物整體嚟講唔錯,惟燒烤方便因為無職員燒烤,被大部分食客都遺忘了🙈。另外,希望食物方便可以refill得密啲🥲e.g.葡撻、乳豬。