2022-11-08
⭐️刺身刺身都半價就梗係要多幾款😬~叫左油甘魚(4片)、帶子(6片)、劍魚腩(4片)、吞拿魚赤身(4片),當中油甘魚質素最好,鮮甜油潤又唔會太肥膩。⭐️壽司🍣▫️最吸晴嘅莫過於6吋三文魚壽司~長長嘅三文魚足以包圍整件壽司,鍾意食三文魚嘅一定好滿足~▫️三文魚腩同左口魚邊都係叫左火炙,個人覺得肥嘅魚生一定要火炙過,咁樣先最能夠引出魚油,讓油潤感覆蓋整個口腔~~▫️吉列炸蠔壽司嘅蠔🦪炸得唔錯,唔油膩又無油膱味,外層香脆內裡juicy,不過size 偏細。▫️花之戀有好多款式,我就揀左芒果花之戀同親子花之戀,另外仲有牛油果🥑同柱貝花之戀;花之戀偏細,主要因為壽司飯偏少,但以比例計的話魚生係幾足料。▫️另外仲叫左七味火炙鳕場蟹棒壽司、北寄貝壽司同鰻魚壽司,味道正常。⭐️軍艦軍艦叫左海膽、芥辣八爪魚同香葱吞拿魚腩碎軍艦,海膽份量都幾多而且又無乜腥味。⭐️八爪魚小丸子(4粒)小丸子外層堅挺內裡較軟,而且有大大粒章魚粒。⭐️白桃乳酸梳打、芒果梳打白桃乳酸較為清新開胃,比較推薦。
⭐️刺身
⭐️壽司🍣
⭐️軍艦
⭐️八爪魚小丸子(4粒)
小丸子外層堅挺內裡較軟,而且有大大粒章魚粒。
⭐️白桃乳酸梳打、芒果梳打
白桃乳酸較為清新開胃,比較推薦。