2021-09-11 1611 views
好耐冇咁夜打冷,等老公收工,成9:00先食晚飯,經過呢間打冷舖裡面仲有咁多客,門口仲有人等外賣,見櫥窗掛上鹵水鵝同墨魚好似好正,另一邊仲有好多潮洲辣椒油,豆醬,醬料賣(仲係自家製造)我地决定就試吓呢間😋都等咗一陣先有位,店內地方唔算好大,但卡位都寬敞同坐得舒服。餐牌都好多潮洲菜式同粉麵我地當然點了招牌野🦢鹵水鵝片拼墨魚🦑呢隻鵝好掂,肉質好軟嫩,鵝片沾滿鹵水汁🤤好入味,又不會太鹹。墨魚吃落好爽好彈牙,點埋秘製潮洲辣椒油,味道一流,不得不讚店舖自家製辣椒油,味道好香加上夠辣,枱面有倆樽原來有分別,一樽係潮洲辣椒油,另一樽係麻辣味辣椒油,倆隻我都有試🔥🔥🥵咁鬼辣再黎碗🦪蠔仔粥食吓🤭蠔仔個size唔细架😆脹卜卜好肥美,味道好鮮甜,肉碎又多又足料👍再黎多個炸蠔餅😆🦪🔥店舖有煎蠔餅架,但我地太鐘意炸蠔餅😋鐘意佢夠香口惹味囉🤤經過深水埗朋友仔一定要黎試呀👍👍🤗

餐牌都好多潮洲菜式同粉麵
我地當然點了招牌野

🦢鹵水鵝片拼墨魚🦑

咁鬼辣再黎碗🦪蠔仔粥食吓🤭

再黎多個炸蠔餅😆🦪🔥
店舖有煎蠔餅架,但我地太鐘意炸蠔餅😋鐘意佢夠香口惹味囉🤤

經過深水埗朋友仔一定要黎試呀👍👍🤗

2021-09-08
$150 (Dinner)
  • 蠔仔粥
  • 炸蠔餅