幾年前從一篇報道「亞洲50大最佳咖啡店」認識Winstons Coffee ,一直已經好想試但未有機會。最近發現佢地除左西環兩間分店之外,係大坑都開左分店,近近地就去左食個tea,果然冇失望。❈ Cappuccino HK$42咖啡味道偏Nutty,唔苦澀亦都唔酸。奶同奶泡比例適當,咖啡味道唔會比奶味蓋過。 絕對係喜歡偏濃奶啡之選。❈ Banana Bread HK$35呢度有幾款pastry, 我揀咗Banana Bread (本人覺得係一個安全既選擇,因為正常唔會難食得去邊)。堂食既話,店員好好,知道我係堂食就offer焗返熱Banana Bread,令到佢除左應有既香蕉味會更加香口。

❈ Cappuccino HK$42

❈ Banana Bread HK$35