旺角廣華街附近有三間甜品店係好多人..特別係年輕朋友嘅聚腳點或者係下場熱點(明嘅人就會明🤣)。另外兩間小編都試過😎今次就試下呢間以校園裝修風格聞名嘅甜品舖啦!店鋪加入咗唔少校園元素👩🏻‍🏫例如枱凳同功課薄餐牌,真係有種番咗中小學嘅感覺😝睇得出店家擺咗唔少心思落裝潢到。🌟車仔自選科個人覺得自選性價比更高,同埋可以揀自己鍾意嘅配料,可以同選擇困難say no🤪。🌟配料:椰汁($18)、西米(+$4)、紅豆(+$4)椰汁味偏淡 紅豆食到顆粒並唔係全部變曬紅豆蓉嘅~ 勝在西米同紅豆都幾足料👍🏻只可以話繼續努力💪🏻仲有唔少進步空間。🌟配料:乳酸沙冰($28)、小丸子(+$4)、爆爆珠(+$4)爆爆珠俾嘅都係乳酸味襯番個益力多沙冰 小丸子亦Q彈煙韌,整體味道唔錯。點知😨食到三分一先見到有隻蚊🦟🥴係入面...相信係整嘅時候飛咗入去。最後店家都好好 有換過碗新嘅,但新果碗沙冰 食到某個位會微微發苦😥同埋有啲小丸子未完全解凍...所以最後都無食曬😅希望只係個別事件啦~🌟配料:椰汁($18)、芋圓(+$8)、豆腐花(+$6)一樣問題 椰汁味唔濃🧐豆腐花反而唔錯夠曬滑,芋圓都ok多同埋大大粒,不過真係唔太夠

🌟車仔自選科

🌟配料:椰汁($18)、西米(+$4)、紅豆(+$4)

🌟配料:椰汁($18)、芋圓(+$8)、豆腐花(+$6)
一樣問題 椰汁味唔濃🧐豆腐花反而唔錯夠曬滑,芋圓都ok多同埋大大粒,不過真係唔太夠味。

味道:🌕🌕🌕🌑🌑
環境:🌕🌕🌕🌘🌑