2022-09-27
突然覺得好耐無食越南野好想食添,就搵下屋企附近既餐廳。見依間越南小店個名幾得意就試下先,裝修唔算華麗但勝在光鮮又坐得舒服👍一坐低就有杯又熱又香既班蘭茶飲,似足按完摩飲果杯茶既味,而且侍應們溝通都係講越南話既,好地道🤗✦ 極品牛三寶湯河粉 💰55顧名思義三寶即係有3款餸,就係牛肉、牛筋、牛丸,肥牛肉嫩有口感!再配上大大碗河粉,足料份量夠👍 濃郁嘅牛湯底加上各種香料,每一啖都充滿越式風味!✦ 軟殼蟹撈檬💰65食越南野當然唔少得撈檬啦,再配上我最中意既軟殼蟹簡直大滿足🈵️軟殼蟹有半隻左右炸得幾脆,檬粉就比較幼身。最好就係會比埋樽酸辣汁你任落,但對於我依個大胃王黎講有d唔夠可能因為始終無湯啦😂✦ 鮮榨芒果沙冰& 越式滴漏咖啡 +💰25芒果沙冰口感好creamy,好幼滑。平時飲開沙冰會咬到一粒粒,但係呢杯唔會, 每一啖都係芒果蓉👍另外估唔到平民小店都飲到傳統越南滴漏咖啡🤩本身杯入面已經落左d奶同糖,連埋滴落黎既咖啡撈勻咁飲,比普通咖啡香純好多!店家用心製作帶比食客出符意料嘅越式體驗!
✦ 極品牛三寶湯河粉 💰55
✦ 軟殼蟹撈檬💰65