2022-08-10
愉景新城分店已經開咗一段時間,今次就試吓先~餐廳係長形設計,分咗兩個舖位,以梳化位為主,顏色用咗黑色同紅色,設計睇落cool cool 地。12點冇乜人,大把位慢慢揀,坐低後就陸續有人入座,1點左右就真係排哂隊要等位喇!餐廳位置唔太寬敞,不過勝在係梳化,都坐得舒服嘅。落單後食物大約10分鐘內送到,時間都合理嘅。✨紫蘇燒豚梅肉拉麵 $98醃筍好爽口又好味,食到停唔到口😋 豚梅肉肥瘦剛剛好,一層膏一層肉,又腍又香肉味;流心蛋都好滑溜溜;而麵質就剛剛好,唔會太腍太硬👍🏻 湯底略嫌唔夠濃郁,味道夠淡,拉麵湯底杰身少少會香濃啲。✨辛燒豚梅肉拉麵 $98豚梅肉同樣係咁香腍,流心蛋同麵條都有水準。但湯底同樣係唔夠好,味道偏淡,辣味又唔太夠。✨自家製餃子 $62餃子味道正常,不過不失,外皮唔會太厚,餡料亦都夠多。🔍整體感覺:餐廳環境唔錯,坐落都幾舒服,上菜都算快,職員亦好客氣,態度ok。食物味道同質素都唔錯,主要係湯底差啲啲,而麵條嘅份量都唔多,我自問食量唔大,但都覺得唔係咁夠,可能係預大家會叫埋小食啩😂 性價比就普通啦,可以一試嘅!
餃子味道正常,不過不失,外皮唔會太厚,餡料亦都夠多。