2024-07-14
【堅唔離地嘅平民冰室找尋高質牛?】見到間餐廳名「堅離地冰室」咁得意,今次收工就過嚟堅離地城度覓食!呢間平民嘅冰室竟然都有高質嘅牛食??🔶美國西冷牛扒配黑松露野菌燒汁$106唔係講笑,塊西冷牛扒真係大過我塊面!!😎除此之外,肉質嫩滑多汁,搭配上黑松露和野菌燒汁,與牛肉的鮮美味道相得益彰。🥩🔷威靈頓牛柳 $128真係冇諗過冰室都有威靈頓牛柳食?!而且都相當高汁!威靈頓牛柳以優質的牛柳肉和蘑菇🍄🟫作為餡料,外皮包裹酥脆可口的麵包皮。外脆內嫩,肉質細嫩多汁,以平民冰室嚟講相當有格調且出色!呢個牛柳我就配搭咗餐廳最聞名嘅薯蓉!薯蓉濃稠順滑,係舌尖度融化哂🤤。奶香和奶油的細膩味道恰到好處地融合在薯泥中,為整體增添了醇厚的風味。**以上套餐配飯/意粉/薯菜,包餐湯同飲品。**📍:堅離地冰室 (西環)西環堅尼地城卑路乍街22號地舖.......#西環#港島美食#堅尼地城#冰室#威靈頓#西冷牛扒#foodiegram
🔶美國西冷牛扒配黑松露野菌燒汁$106
🔷威靈頓牛柳 $128
**以上套餐配飯/意粉/薯菜,包餐湯同飲品。**
📍:堅離地冰室 (西環)
西環堅尼地城卑路乍街22號地舖