2024-03-17
【多款自家製食材✨ 大大份西式美食❣️ 有誠意、有驚喜🧡 】推薦程度:●●●●●抵食程度:●●●●◐———🐷 自家醃辣椒豬肋肉鑊仔(BIG)|$158一口size嘅豬肋肉肉質軟熟、唔乾柴,配埋薯仔粒、車厘茄、青椒絲、芝士等一啖啪入口,口感非常豐富🔥 拉到絲呢啲基本啦🧀😎 焗物但冇咩醬汁,食材好易會偏乾身,但佢巧妙地加上水波蛋🥚 混和蛋汁之後,濕潤度大大提高咗,更加錦上添花✨ 食到底層嘅時候,有焦脆底,同樣係加分位😍 🐔 卡津雞扒配自家製薯餅|$158見到「限量發售」、梗係要一試龍與鳳😈 一嚟見到2塊薯餅超大塊、勁吸睛😍 一啖食到外脆表面+細滑薯蓉餡+夾雜住一條條薯絲‼️ 口感💯✨ 單食鹹香啲、但加埋茄汁嘅酸酸甜甜,味道層次好豐富~ 雞扒都好大塊🔥 皮脆肉嫩、整體都唔錯✨🧊 咖啡果皮梳打水|$56果皮配咖啡真係第一次聽🤯 估唔到咁夾‼️ 果皮非常幽香、一啲澀味都冇、係嗅覺上嘅一大享受💖 咖啡味唔太出眾、所以整體感覺都好light好refreshing✨🧊 自家發酵康普茶(紅茶菌)- 原味|$48以紅茶作基底加以發酵,含有機酸同天然活性益生菌,整體唔甜、非常開胃同解膩🫶🏻 欣賞佢原瓶上,飲完可以
推薦程度:●●●●●
抵食程度:●●●●◐
———
🐷 自家醃辣椒豬肋肉鑊仔(BIG)|$158
🐔 卡津雞扒配自家製薯餅|$158
🧊 咖啡果皮梳打水|$56
🧊 自家發酵康普茶(紅茶菌)- 原味|$48
以紅茶作基底加以發酵,含有機酸同天然活性益生菌,整體唔甜、非常開胃同解膩🫶🏻 欣賞佢原瓶上,飲完可以自己refill,所以份量都比正常一杯嘅多💦 好抵飲✨