上星期就朋友方便入左大埔食夜晚,我地揀左間開張只有幾個月既日式餐廳✨餐廳格局佈置有日式感,環境乾淨企理,坐得舒適🥰我地叫左{鮨池二人前},價錢合理,仲有好多野食😛🎌鮨池二人前 $688❥ 香芒蟹籽沙律沙律份量十足,有大量青瓜絲、芒果同蟹籽🥭芒果鮮甜,青瓜好爽脆,口感豐富😛係唔錯既前菜👏❥ 生蠔(2隻)兩隻生蠔都超級飽滿🦪食落好新鮮creamy✨🥰❥ 刺身拼盤刺身大大盤好豐富😍包括有鮑魚、三文魚、油甘魚、赤蝦、帆立貝、八爪魚,每款有兩件,件件都夠新鮮🤩帆立貝鮮甜可口,三文魚、油甘魚厚切肥美,肉質柔軟😋赤蝦大大隻夠鮮甜,鮑魚有鹹鮮味,爽口彈牙💗❥ 火炙芝士三文魚卷火炙三文魚有魚油香😋🔥連埋我鍾意食既芝士,呢個配搭好夾!❥ 燒雞翼牛舌呢個二人前最最最impressive係燒物🥹❤️真係好出色!牛舌係厚切‼️食落有口感但唔會韌,肉汁豐富,唔會燒到好乾身!燒雞翼都好正,外皮燒到好脆口,雞肉嫩滑,食落啖啖肉,好高質👍🏻❥ 魚奶湯奶白色既湯底,裡面有菇同菜,入口鮮甜,有好香既魚味,完全唔會油膩🤤❥ 雜錦天婦羅熱辣辣上枱♨️分別有大蝦、茄子、秋葵、南瓜天婦羅,炸到脆卜卜,沾埋天婦羅汁更加好食!❥ 櫻花蝦雞肉
餐廳格局佈置有日式感,環境乾淨企理,坐得舒適🥰
我地叫左{鮨池二人前},價錢合理,仲有好多野食😛

🎌鮨池二人前 $688

❥ 香芒蟹籽沙律
沙律份量十足,有大量青瓜絲、芒果同蟹籽🥭
芒果鮮甜,青瓜好爽脆,口感豐富😛係唔錯既前菜👏

❥ 生蠔(2隻)
兩隻生蠔都超級飽滿🦪
食落好新鮮creamy✨🥰

刺身拼盤

❥ 火炙芝士三文魚卷
火炙三文魚有魚油香😋🔥
連埋我鍾意食既芝士,呢個配搭好夾!

❥ 燒雞翼牛舌

❥ 魚奶湯

❥ 雜錦天婦羅

❥ 櫻花蝦雞肉炒飯
炒飯勁大份!炒得夠乾身,食落粒粒分明👍🏻
連埋櫻花蝦、雞肉粒一齊去炒,好香口!

❥ 日本完熟桃味梳打 $30
❥ 日本富士山柚子梳打 $30
兩支都係日本直送飲品🥤
梳打氣泡感十足,好清新解膩!
呢個價錢勁抵!絕對要叫🤭
2023-03-27