2022-09-05
早前見到好多人嚟呢間沐浴於粉紅色世界嘅打卡餐廳食飯,今日終於嚟朝聖🌸餐廳環境寬敞、以不少鼠尾草、乾花等用以裝飾,少女心滿滿💕最適合打卡!✤ 波士頓龍蝦天使麵 $𝟐𝟖𝟖 呢到菜超級𝐢𝐠𝐚𝐛𝐥𝐞🦞超級大隻龍蝦不偏不倚攤平咗係天使麵上面,食嘅時候我地先小呷一口龍蝦𝐬𝐚𝐮𝐜𝐞!果然如店員所料,呢個龍蝦湯汁採用二十多隻龍蝦熬製而成,味道濃郁、鮮味無窮👍🏻 ✤ 牛肉漢堡包配薯條 $𝟏𝟐𝟖 切開就可以見到牛肉漢堡入面呈現粉紅色!肉汁爆棚🥩、份量超足🍔 ✤ 𝐃𝐢𝐫𝐭𝐲 𝐌𝐨𝐜𝐡𝐚 $𝟑𝟖 𝐃𝐢𝐫𝐭𝐲嘅精要在於將新鮮萃取嘅𝐄𝐱𝐩𝐫𝐞𝐬𝐬𝐨撞入冰涼的鮮奶,配合掛杯嘅朱古力醬融入雪白嘅鮮奶當中,呢個流線動態視覺效果一流,打卡一流🍫 -✤ 蝶豆花梳打 呢杯夏日𝐬𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥都好解渴!優雅嘅紫藍色𝐬𝐨𝐝𝐚下面有不少𝐣𝐞𝐥𝐥𝐲、味道酸酸甜甜好適合夏天飲用👍🏻
✤ 波士頓龍蝦天使麵 $𝟐𝟖𝟖
✤ 牛肉漢堡包配薯條 $𝟏𝟐𝟖