2023-08-17 24 views
收工同同事們係觀塘海濱行下傾偈散下心,傾到夠鐘食晚餐,本身諗住散Band,但見到呢間設計充滿日本風味既餐廳,忍唔住叫埋同事一齊不如係度食飯,重溫係日本旅行既感覺。餐廳唔止門面設計好似日本既水產店一樣之外,掛起既紅色燈籠更加吸睛。入到去空間都幾闊落,而我最鍾意就係佢整壽司既枱,唔單止可以坐係度睇到師傅整刺身同壽司,而且上面設計更加有好多木餐牌&酒樽,坐係嗰個位好似置身係一個私人既空間享用晚餐咁。。香蔥吞拿魚腩卷 ($88)吞拿魚蓉份量好多,而且食起尼不時有細細粒既吞拿魚粒,初頭食落有鮮味,之後壽司面既香蔥會係喉嚨返番出尼,有兩重感受。火龍卷 ($88)即係海老天卷,由好多芝麻粒既壽司飯包住天婦羅炸蝦,外軟內脆,整體好fresh 。蟹肉牛油果沙律 ($78)有原隻切片牛油果😍而且亦有好多蟹肉,沙律菜好新鮮爽脆,配合埋芝麻沙律醬,100分既組合。牛油炒雜菌 ($88)由牛油做底,炒冬菇絲、雜菌&洋蔥,牛油味慢慢滲岀尼,而整體都炒得好香。雞肉大蔥 ($78)雞肉配合埋燒汁咁煎,表皮幾脆,好入味👍🏻而大蔥都煎得好爽口。 豚肉蘆筍卷 ($68)薄薄既豚肉片包住粗身既蘆筍,豚肉片好夠燒汁味,而且煎得

餐廳唔止門面設計好似日本既水產店一樣之外,掛起既紅色燈籠更加吸睛。入到去空間都幾闊落,而我最鍾意就係佢整壽司既枱,唔單止可以坐係度睇到師傅整刺身壽司,而且上面設計更加有好多木餐牌&酒樽,坐係嗰個位好似置身係一個私人既空間享用晚餐咁。

。香蔥吞拿魚腩卷 ($88)

。火龍卷 ($88)

。蟹肉牛油果沙律 ($78)

。牛油炒雜菌 ($88)

。雞肉大蔥 ($78)
雞肉配合埋燒汁咁煎,表皮幾脆,好入味👍🏻而大蔥都煎得好爽口

。 豚肉蘆筍卷 ($68)
薄薄既豚肉片包住粗身既蘆筍,豚肉片好夠燒汁味,而且煎得好香口,真正做到外脆內軟

。小青椒 ($38)
係燒青椒,而表面有七味粉,食起尼唔單止好香,而且青椒細細地,好適合比較斯文既女仔食

。牛肉烏冬 ($88)
昆布湯底,表面有唔少既雜菜同生牛肉片,牛肉片既熟性程度可以因人而異自己控制,而烏冬份量都好多

回頭指數: ⭐️⭐️⭐️
食物質素: 🌮🌮🌮
服務質素: ☺️☺️☺️☺️
消費指數: 💰💰💰(人均消費$338)
環境質素: ☘️☘️🍀🍀

* 磯の水產 (觀塘)
觀塘海濱道133號萬兆豐中心地下3號舖

同類餐廳 #cocofood_日本菜
同區餐廳 #cocofood_牛頭角
如果你鍾意我既分享,按右上角🔔,就可以睇到我所有既update🙈
2023-08-15
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$338 (Dinner)