住將軍澳咁耐但一直都未試過,果日收工諗住試一試,點知原來價錢又平同食物質素又高,過幾日已經又再返去食多次,真係一定要介紹比大家😆———————————————🌟韓式香脆炸雞 $173因為男朋友想簡隻乾身啲,我哋直接選擇咗原味炸雞。嚟到嘅時候第一下係冇諗過咁大份,應該真係一隻雞份量。咬落去外皮係超香脆,炸皮絕對唔會覺得厚,入面仲要又滑又Juicy。佢仲配有兩隻醬汁,偏甜味少少嘅醬,個人認為唔點醬原汁原味係最好食!.🌟鐵板蜜糖牛油煎魷魚 $158一開始冇諗到原來呢個魷魚配埋薯條,嚟到先知隔離配大大份薯條。又要本身都算大條,咬落好彈牙,勁重牛油香味,不過食落會係蜜糖偏重少少。.🌟海鮮拉麵 $98呢個係我哋覺得最意外好食嘅一樣菜式,原本係想叫多個主食確保飽肚,但呢個拉麵真心出色。湯底味道濃郁,最重點係個麵好好食,應該係韓國麵底,煮得啱啱好食落好煙韌。材料方面都做得好足,有青口、蝦、魷魚同大量配料。二訪時最毫不猶豫點嘅就係呢個拉麵🙊.🌟醬油蟹(2pc) $400呢度嘅醬油蟹好大隻,基本上你可以見到佢將蟹肉部份一分四,但係每份都仍然係好大分好多肉,放入口嘅感覺都係超滿足。不過膏方面有隻唔算多,同
———————————————
🌟韓式香脆炸雞 $173
🌟鐵板蜜糖牛油煎魷魚 $158
🌟海鮮拉麵 $98
🌟醬油蟹(2pc) $400
呢度嘅醬油蟹好大隻,基本上你可以見到佢將蟹肉部份一分四,但係每份都仍然係好大分好多肉,放入口嘅感覺都係超滿足。不過膏方面有隻唔算多,同埋唯一可惜嘅地方係個人認為係醃得太鹹,我哋都有加$30要埋紫菜飯,個鹹度如果唔係配飯可能會比較難入口,如果多少少甜味醃就一定超正😆不過整體感覺肉質本身都係好鮮好正。
🌟草莓/藍莓酸奶雪泥 $58
呢杯飲品真係要大力推,我地兩隻味都有叫,真係好好飲。佢酸奶其實就係出面乳酪雪糕嗰種味道,再加上鮮果味成個味道超夾。
🔸整體評價🔸
炸雞好出色,其實過左幾日我就再去再試多左幾隻菜式,例如海鮮煎餅、韓式牛肉鍋等,全部食完都滿意。服務方面都好周到,要手套要水要濕紙巾樣樣都有服務,基本上係100%會回訪😚
  • 韓式香脆炸雞
  • 海鮮拉麵