日式料理一向係我favourite,前排友人安排左去呢間位於尖沙咀嘅日式料理小店,估唔到真係好有心思,超有驚喜!【日本直送食材】餐廳好多款式都係日本每日新鮮來料,價錢又唔算貴,性價比高。唔怪得只係6:30,就已經滿座。🐟 日本深海池魚薄切$198- 片片薄片池魚晶瑩剔透,食落去已經知道係勁新鮮,肉質爽甜兼滑,放入口中,鮮甜味滿滿滲出,正!😋😋- 雖然就咁食都好好食,但加埋調味係另一番體驗。🐙真八爪魚 $280- 勁新鮮嘅爽甜口感,加上柚子香,令鮮甜味道更突出- 都幾鍾意食大大粒嘅八爪魚嘴,真係好爽口😋🦪日本室津蠔(2隻)$90- 好肥美之餘,味道幾鮮甜爽口🍅 日本蕃茄$68- 配上柚子醬,味道酸酸地,好開胃refreshing😍 北海道海膽壽司-2件 $198- 海膽真係我favourite,難得地呢到嘅海膽係好好食,好鮮甜creamy texture,實在有水準😍- 值得一讚嘅係,雖然擺左陣先食,但紫菜皮都仲脆🍣吞拿魚(赤身)壽司$78- 價錢相當合理之餘有水準,赤身級數都入口即溶,鮮甜慢慢走出來,真係好滋味🍣左口魚壽司(2件)$68- 火炙過入口即溶,滿滿油脂香🤩【精緻用心串燒】見

【日本直送食材】

🐟 日本深海池魚薄切$198
- 雖然就咁食都好好食,但加埋調味係另一番體驗。
真八爪魚

🐙真八爪魚 $280
- 勁新鮮嘅爽甜口感,加上柚子香,令鮮甜味道更突出
- 都幾鍾意食大大粒嘅八爪魚嘴,真係好爽口😋
日本室津蠔

🦪日本室津蠔(2隻)$90
- 好肥美之餘,味道幾鮮甜爽口
日本蕃茄

🍅 日本蕃茄$68
- 配上柚子醬,味道酸酸地,好開胃refreshing
壽司

😍 北海道海膽壽司-2件 $198
- 值得一讚嘅係,雖然擺左陣先食,但紫菜皮都仲脆

🍣吞拿魚(赤身)壽司$78

🍣左口魚壽司(2件)$68
- 火炙過入口即溶,滿滿油脂香🤩

【精緻用心串燒】
見隔離枱個外國人食串燒食到係咁讚「so good」,就決定點來食下!
蕃茄豚肉卷串

🍢蕃茄豚肉卷串 $64/2串
- 個人最鍾意食呢款,外層薄薄地嘅豬肉片燒到脆香,配埋爆汁juicy 蕃茄,口感特別😆
雞腎串

🍢雞腎串$64/2串
-大大粒之餘,外層脆香,入面入面juicy 兼口感一流!

🍢雞全翼 $64/2串
- 外層嘅雞皮燒到勁脆香 ,忍唔住食曬雞皮😛

【大大條鰻魚】
鰻魚飯

🍱鰻魚飯$138
- 估唔到係咁大條鰻魚,魚肉厚厚的,白雪雪,鍾意佢唔會死靠調味,而係魚本身燒到夠香,肉質幾好。

呢到真係款款食物都令人難忘,一定會再來😋😋
真八爪魚
日本室津蠔