2019-07-29
【🐰台灣少女咖啡店 新款甜品推介💕】DazzlingCafe |#銅鑼灣雖然係香港開業一段時間,但身邊都有朋友無食過!近排尖沙咀店大翻身,又推出咗唔少夏日新品,試下佢有冇退步先🥰1⃣佛羅倫斯花枝干貝意大利麵 $98每次必點的意大利麵,除咗好食都因為夠抵食。意粉用橄欖油新鮮羅勒和香蒜炒過,質感AL Dente 帶有醬油香甜。重量級配料-北海道帶子用牛油煎至金黃,八成熟軟嫩多汁。花枝爽嫩,加上小番茄同西蘭花更清爽。2⃣巧克力蕉響曲蜜糖吐司🍞$98吐司中間隱藏住數件被沾上蜜糖焗過的麵包條 烘得香脆 朱古力醬多 而朱古力雪糕選用了哈根達斯加上黑朱古力醉 令到朱古力味更為特出而且口感豐富👍🏼再配以焦糖香蕉一起吃 焦糖的香味加上朱古力香蕉 perfect match 絕對令你一口接一口💕3⃣百香果鮮柚茶 $45夏天成日好想飲啲酸酸甜甜的果茶,呢杯以紅茶做底加入柚子汁,新鮮柚子同鳳梨粒!飲落清新解渴,鳳梨粒無浸過糖水 好香又甜!好啱呢排健身的我飲🧡4⃣野莓荔枝沙冰 $50朋友點的冰沙,賣相咁靚梗係忍唔住試下!上層嘅忌廉相比平日的無咁甜,冰沙以草莓為主加入紅桑莓藍莓,超濃莓味🍓👍🏻
DazzlingCafe |#銅鑼灣
1⃣佛羅倫斯花枝干貝意大利麵 $98