2023-04-13
朋友生日🎂嚟到係尖沙咀𝐓𝐡𝐞 𝐎𝐧𝐞嘅𝐓𝐡𝐞 𝐏𝐨𝐢𝐧𝐭 - 𝐏𝐢𝐳𝐳𝐚 & 𝐏𝐚𝐬𝐭𝐚📍呢間我之前食過一次🙌🏻覺得價錢合理💰意粉同𝐏𝐢𝐳𝐳𝐚都幾好食🍕🍝今次叫左個𝐬𝐞𝐭 𝐥𝐮𝐧𝐜𝐡 再加左啲小食😊🎃南瓜湯🎃呢個南瓜湯好好飲😋好濃南瓜味 而且好香甜😍個湯好滑身🥰 不過都有少少顆粒嘅口感個人嚟講幾鍾意👍🏻 完全唔膩😆有想飲多碗嘅感覺🤤🧀四式芝士焗通粉🧀呢個𝐌𝐚𝐜 & 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞有𝟒隻芝士 包括:𝐑𝐢𝐜𝐨𝐭𝐭𝐚, 𝐏𝐚𝐫𝐦𝐞𝐬𝐚𝐧, 𝐆𝐨𝐫𝐠𝐨𝐧𝐳𝐨𝐥𝐚, 𝐁𝐮𝐟𝐟𝐚𝐥𝐨 𝐌𝐨𝐳𝐳𝐚𝐫𝐞𝐥𝐥𝐚芝士味好香濃👍🏻好拉絲🌟個汁屬於比較稀個種 個人嚟講略嫌唔夠鹹🥲我地2個人share 食到一半其實都有啲膩🤣整體嚟講 味道不過不失 可以唔洗特登叫🫣🍟黑松露芝士蛋黃醬薯條🍟好老實講 呢個薯條都令我幾失望🤥個樣就幾靚啦 但個薯條完全唔脆 食落去係淋嘅😵💫芝士結曬塊 變相得面個幾條薯條食到芝士☹️醬汁唔夠 所以底層個啲薯條好乾😥不過黑松露味都幾濃 而且份量都幾多👍🏻希望係個別狀況 因為當日呢個薯條真係唔合格🥲🍋法式檸檬撻🍋賣相確實好唔錯 值得一讚👍🏻亦都幾重檸檬味 不過整體偏甜🍯所以如果唔係幾鍾意食甜嘢
𝐓𝐡𝐞 𝐏𝐨𝐢𝐧𝐭 - 𝐏𝐢𝐳𝐳𝐚 & 𝐏𝐚𝐬𝐭𝐚📍
不過個薯條都係搞唔掂 仲有進步空間🫠
如果大家嚟食呢間 我會建議你地可以試下
佢地嘅𝐏𝐢𝐳𝐳𝐚🍕因為性價比高之餘都幾好食😁
• ────── 🏬店鋪資訊 ──────•
🏷 𝐓𝐡𝐞 𝐏𝐨𝐢𝐧𝐭 - 𝐏𝐢𝐳𝐳𝐚 & 𝐏𝐚𝐬𝐭𝐚|@thepointhkg
📍尖沙咀彌敦道𝟏𝟎𝟎號𝐓𝐡𝐞 𝐎𝐍𝐄 𝟒樓𝟒𝟎𝟗號舖
🚇 尖沙咀站(𝐁𝟏) / 尖東站(𝐍𝟓)出口
🕰 星期一至日𝟏𝟐:𝟎𝟎-𝟐𝟐:𝟎𝟎
☎ 𝟐𝟓𝟗𝟖𝟎𝟎𝟑𝟎
其他分店:
📍將軍澳唐德街𝟗號將軍澳中心地下𝐆𝟎𝟏及𝐆𝟎𝟐號舖
📍九龍灣宏照道𝟑𝟖號企業廣場𝟓期𝐌𝐞𝐠𝐚𝐛𝐨𝐱𝟏𝟏樓𝟏𝟎號舖
• ─── @𝓱𝓮𝓲.𝓵𝓮𝓽𝓼.𝓯𝓮𝓪𝓼𝓽 ─── •
👧🏻|香港𝟎𝟎後𝐅𝐨𝐨𝐝𝐢𝐞🤤🇭🇰
❤️🔥|美食情報💥|真實食評🫦
💰|尋覓𝐂𝐏值高嘅美食👅
𝓝𝓸𝓽𝓱𝓲𝓷𝓰 𝓫𝓻𝓲𝓷𝓰𝓼 𝓹𝓮𝓸𝓹𝓵𝓮 𝓽𝓸𝓰𝓮𝓽𝓱𝓮𝓻 𝓵𝓲𝓴𝓮 𝓰𝓸𝓸𝓭 𝓯𝓸𝓸𝓭👩🏻🤝👩🏼🍩
𝓗𝓮𝓲 𝓛𝓮𝓽’𝓼 𝓕𝓮𝓪𝓼𝓽, 𝓪𝓵𝔀𝓪𝔂𝓼 𝔂𝓸𝓾𝓻 𝓹𝓵𝓪𝓬𝓮💗
★ 🥰如果喜歡我嘅分享✨
➜ 記得𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰🫶🏻 @hei.lets.feast❤️🔥
咁就唔會錯過我嘅最新帖文啦🥳
★ 😋如果睇完想去試✨
➜記得𝐛𝐨𝐨𝐤𝐦𝐚𝐫𝐤🏷 / 𝐬𝐡𝐚𝐫𝐞比朋友仔一齊睇👩🏻🤝👩🏼