之前食Omakase有師傅已經介紹過呢間鐵板燒,今次專燈過嚟試佢嘅精選2人前套餐,套餐係$2,480兩位,包括有好幾款海鮮同肉。———————————————🌟帆立貝當晚食嘅第一款海鮮就係帆立貝,帆立貝表面加有烏魚子同淡雪鹽,帶出鮮味同時食落亦都唔會太咸。而且師傅燒得啱啱好,唔會成舊都全熟,食到中間仲會見到有少少半透明嘅嫩肉,食落口感同味道都更豐富。.🌟季節燒魚燒魚方面係金鯛魚,呢個真心好有特色,佢先係用特定溫度嘅油去炸,再放上鐵板燒,可以見到成個魚皮都炸起一片金黃色,非常香脆。魚皮經調味後會咸少少,配合返中間嫩滑嘅魚肉。除此以外,佢仲係用酸菜魚汁去製作,食落唔係話好辣但係食完會成個嘴都會好麻,感覺好爽。.🌟南非鮑魚鮑魚真係隻隻都好新鮮,而且可以見到師傅真係手起刀落,每個動作都好俐落。我認為另外好特別嘅地方係鮑魚片係配鮑魚肝醬,醬汁味道非常鮮甜,令到成個菜式味道再昇華。.🌟活龍蝦龍蝦都一樣非常之生猛,睇住師傅直接係鐵板上起肉,將蝦膏分開製作,加上牛油同調味料製作醬汁,當龍蝦肉燒到尾聲時先再加返蝦膏汁上去再燒。龍蝦肉食落都彈牙,不過感覺熟咗少少所以唔係一咬就到底,但整體味道都係好鮮。.🌟

———————————————
🌟帆立貝
🌟季節燒魚
🌟南非鮑魚
🌟活龍蝦
🌟鵝肝
鵝肝本身好大件,配上酸酸甜甜嘅青蘋果醋同麵包,味道真係非常出色。而且鵝肝燒得好香,放入口係入口即溶,而且係一咬就會有好多汁流出超Juicy。另外旁邊仲放有一小件嘅菠蘿比客人解膩,味道酸酸甜甜又冰冰地,感覺非常有效。
🌟日本A4和牛
師傅會先問一問您想熟成度係幾多,我哋就選擇5成左右。份量雖然睇落唔算多,但和牛都有一定厚度,一邊燒都已經聞到果陣牛味,放入口啲油脂好似即時溶化,不過我果件有少少筋,但整體都係好好味。
🌟茶碗蒸
茶碗蒸好滑身,上面有好香濃嘅龍蝦汁再配紫蘇花,食落味道有更多層次嘅香味,而且仲係用好精緻嘅雞蛋形狀器具裝住。
🌟甜品
甜品方面師範係用焦糖燒麵包,再將麵包切成一條條後砌成一座塔。麵包表面充滿住香脆嘅焦糖,但咬落可以食到柔軟嘅麵包芯,口感會比較豐富。
🔸整體評價🔸
餐廳環境都好新都好乾淨,師傅比人感覺所有動作都好俐落好專業,而且每一款菜式都製作嚴謹,油炸前都會用溫度計確保溫度維持於最適合嘅程度。成個套餐都算豐富,如果大家有興趣食鐵板燒都可以考慮呢一間,另外佢都仲有另一個一人前套餐包多款海鮮,鍾意食鐵板海鮮嘅朋友仔一定唔可以錯過🥰

• 龍蝦汁蒸蛋
  • 鵝肝