一日工作返到累癱,點都要揾下嘢消磨消磨下住。有朋友介紹我話尖沙咀有間新開嘅糖水舖「星十五」,話正!收咗工我就直奔主題,搵番個朋友一齊試下先。🏃‍♂️🏃‍♀️1️⃣星十五呢間糖水舖,走入去就覺得好舒服。燈光微暗嘅店鋪,一入嚟就感覺到好似自己屋企咁舒適。🥰店內裝修簇新,俾人一種溫馨嘅感覺。💡2️⃣我們點咗間鋪最出名嘅黃金番薯薑王糖水。呢個糖水係番薯,生薑,砂糖煮出黎嘅,跟普通糖水完全不同。🥣3️⃣首先就番薯,煮到好熟,軟綿綿嘅口感配上甜滋滋嘅番薯味,令人一啖接一啖!🍠😋4️⃣而且佢嘅薑王味道好濃厚,咬落去辣辣地,但係卻又一點都唔會遮番薯嘅原味。👏🔥5️⃣如果你覺得純粹飲糖水不夠味道,可以配下佢哋嘅酒香雞翼。雞翼嘅肉質彈牙但又唔會過分柴,蘸上特製嘅酒香醬汁,每一咬都係醉人嘅滋味。🍗👍飲完糖水之後唔止消磨咗時間,我哋仲感覺整個人都精神咗起嚟,原來,星十五嘅糖水就有咁嘅魔力!💫🧙‍♂️聽日無咩做嘅話,我哋可能會再黎試下其他款式嘅糖水,期待下次嘅良緣再會! 👋❣️