📍#蠔灣 (金巴利道) (尖沙咀)尖沙咀金巴利道73號新業廣商業大廈地下A號舖♡人均消費: $1500@ 2▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️✨#Oyster 🦪 我哋共order咗五款生蠔,味道又淡至濃開始食,每隻都各具特色。1️⃣Tia Maraa比較甜,細隻,少少金屬味2️⃣Speciales de claire爽口,金屬味重3️⃣Cocolios大隻,味道較鹹,海水味重,爽口4️⃣Tia Maraa Pearl鮮甜、帶子大粒、爽口,最無金屬味5️⃣Tarbouriech Oyster蠔味重,最濃,回甘最強▶️北海道帶子帶子肉非常厚身,味道新鮮,入口有非常飽滿嘅感覺。▶️北海道活赤貝赤貝用料新鮮 亦非常爽口 值得叫!▶️車厘蜆蜆肉相對比較重海水味,不錯。✨#法式鵝肝多士💰$198鵝肝多士非常岀色,香噴噴鵝肝入口即化,配上香脆又薄既小多士,口感豐富,油香滲入小多士裏面,非常好味。✨#安格斯肉眼扒伴沙律配自家制洋蔥汁💰$298 安格斯肉眼扒叫左3成,肉質柔嫩,入口軟腍,加上非常特色嘅自家製洋蔥汁,同大量洋蔥,鍾意食洋蔥嘅人必點,味覺都擁有雙重享受😋▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

📍#蠔灣 (金巴利道) (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道73號新業廣商業大廈地下A號舖

♡人均消費: $1500@ 2

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

✨#Oyster 🦪

1️⃣Tia Maraa
比較甜,細隻,少少金屬味
2️⃣Speciales de claire
爽口,金屬味重
3️⃣Cocolios
大隻,味道較鹹,海水味重,爽口
4️⃣Tia Maraa Pearl
鮮甜、帶子大粒、爽口,最無金屬味
5️⃣Tarbouriech Oyster
蠔味重,最濃,回甘最強
▶️北海道帶子
帶子肉非常厚身,味道新鮮,入口有非常飽滿嘅感覺。
▶️北海道活赤貝
赤貝用料新鮮 亦非常爽口 值得叫!
▶️車厘蜆
蜆肉相對比較重海水味,不錯。

✨#法式鵝肝多士💰$198

✨#安格斯肉眼扒伴沙律配自家制洋蔥汁💰$298