2023-05-03
好耐冇食燒肉放題喇!今次約左好姊妹去擦餐勁😋😋(大家返工壓力都太大了!)因為佢住屯門,我地就搵搵屯門區既餐廳😙發現原來Vcity附近有間環境舒服、乾淨企理既燒肉放題,我地即刻book位😜餐廳空間感大,有唔少卡位,座位闊落,叫多d野食都唔怕冇位放😝呢度有5款套餐(Set A-E),Set C、D、E都係放題款式,全日供應。最近仲做緊優惠🤩Lunch time食Set C、D有買一送一‼️晚上食Set C、D、E,2人同行有8折,3人同行75折,4人同行7折‼️換言之,叫得越多人去食就越抵🤭我地叫左最頂級既Set E😋好誇張!!未落order店員已經上左好多食物過黎,有和牛拼盤、刺身拼盤、甲羅燒、九洲和牛西冷!之後仲可以掃QR Code落單❤️可以繼續添加牛肉、豚肉、雞肉、海鮮、蔬菜、熟食⋯豐富到不得了😍🥩和牛拼盤+ 九洲和牛西冷和牛拼盤賣相好吸引,打卡一流💕拼盤主打A5日本黑毛和牛,有牛既好多唔同部位🥹❤️包括橫隔肌、牛三角、貝肉、腹脅肉等等🐮印象最深刻係橫隔肌 🐮食落有濃郁既牛味,油花豐富,入口即溶😍好好味!和牛西冷超級大塊,要花耐少少時間去燒,食落油脂甘香,軟腍又重牛味,大滿足😍🦐海鮮甲羅燒
今次約左好姊妹去擦餐勁😋😋(大家返工壓力都太大了!)
因為佢住屯門,我地就搵搵屯門區既餐廳😙
換言之,叫得越多人去食就越抵🤭
我地叫左最頂級既Set E😋
🥩和牛拼盤+ 九洲和牛西冷
和牛拼盤賣相好吸引,打卡一流💕
🦐海鮮
甲羅燒係必食既✨
店員細心講解俾我地聽點樣燒,燒緊既時候已經聞到香噴噴,中途加入蛋汁再一齊燒至半熟,最後食落鮮味十足,每啖都食到濃濃蟹香🥰
其餘既海鮮都可以用QR code落單,有大蝦、多春魚、魷魚花、蜆等等!我叫左蜆肉,爽口而且充滿鮮味😚
🍣刺身拼盤
雖然係放題,呢度既刺身都好有質素🧡
有赤蝦、帶子、八爪魚、北寄貝等等,全部都好新鮮!帶子厚身、鮮甜可口;赤蝦味道鮮甜,肉質軟綿💖
🥢熟食
熟食款式都比想像中多,有炸生蠔、南瓜薯餅、吉列蟹鉗、雞軟骨棒餃子、忌廉蟹肉薯餅、章魚燒等等🤩欣賞佢每樣食物都唔會太大份,可以試多d唔同既野食😜
🧃🍦飲品甜品
飲品方面,汽水、茶類飲品乜都有✅
甜品方面極驚喜‼️‼️‼️
除左有一般甜品,例如木槺布甸、芒果慕絲、朱古力慕絲等等,竟然仲有即叫即製既Croffle🥐‼️😊💖
有3款味道可以揀:Tiramisu、抹茶、士多啤梨味😋
Croffle 入口好鬆脆,仲可以配唔同味道既Movenpick雪糕🍦🥹真係冇得輸❤️我最後雖然食到好飽,但都叫左2個croffle黎食😍