2020-11-06
好耐冇去gogomall搵食,自從冇左yoga班上,好少去果邊,原來好多餐廳都轉左手,要搵時間逐間試下先得!今次試呢間馬拉公公平民價錢食到正宗馬來西亞娘惹口味,原來老闆爸爸係馬拉西亞人,餐廳嘅醬汁湯包都係馬拉西亞製造!酥炸魚柳配當乾咖哩 $46✨馬拉咖哩好有椰漿香味,餐廳體貼地將個咖哩醬另上,迎合唔同人喜好加多定少,又唔會浸啲飯同魚柳。魚柳雖然已經凍左略腥,但個炸皮仲脆口,咬落唔油膩,點多啲咖哩汁味道其實幾好味。馬拉拉茶(跟餐+$7)✨餐廳用嘅係粉沖馬拉拉茶,奶味較重,本身怕會好甜,但意外地一啲都唔甜,大大杯,怕辣必叫。不過我都係中意飲南洋咖啡多啲。白咖哩海鮮滲滲 $48✨滲滲係油面加米粉,呢間油面比例多過米粉好多,我個人中意食米粉,因為唔中意油麵果陣鹼水味,不過配咗更濃味嘅白咖哩湯底又唔覺有鹼水味,整體都唔錯,性價比高,如果個湯可以多少少就更好。馬拉無糖黑咖啡 (跟餐 +5)✨我的最愛!!南洋咖啡,黑咖啡夠濃,加埋煉奶,絕配!!雜錦囉吔 Rojak $32 👍✨原來我第一次食馬囉吔,算係水果沙律,材料有青瓜、菠蘿、沙葛、豆卜同油炸鬼,撈埋佢地啲囉吔醬,個醬味道有啲似腸粉果啲甜醬有少少
酥炸魚柳配當乾咖哩 $46
馬拉拉茶(跟餐+$7)
白咖哩海鮮滲滲 $48
馬拉無糖黑咖啡 (跟餐 +5)
✨我的最愛!!南洋咖啡,黑咖啡夠濃,加埋煉奶,絕配!!
雜錦囉吔 Rojak $32 👍
✨原來我第一次食馬囉吔,算係水果沙律,材料有青瓜、菠蘿、沙葛、豆卜同油炸鬼,撈埋佢地啲囉吔醬,個醬味道有啲似腸粉果啲甜醬有少少辣味,配埋水果超開胃,食唔慣會覺得怪,我自己就幾中意。
#會再幫襯🙆🏻♀️