2023-10-05
四川風味版既好湯好麵俾我地係中環遇到了😍!味道一樣有誠意、一樣令人驚艷、一樣高質❤️🔥!餐廳收埋係石板街側邊攤檔既後面,門口細細個,唔留神真係會無視左😂,但好味程度唔可以無視呀!推薦指數:🐷🐷🐷🐷🐷(5分滿分)(原因:每樣味道都好出色,絕對會回訪試埋其他既程度😗)🍜日式叉燒擔擔麵 𝐇𝐊𝐃 78超超超濃厚既花生香味🤩,口感醇厚,辣度同麻醬比例剛剛好(我好怕麻醬過多既擔擔麵,將住個口既感覺),但呢碗唔同!真心好香👍🏻👍🏻!叉燒厚度適中,入味軟糯,用上粗麵條,超掛湯,同湯底絕配💕!🍜川牛麵 𝐇𝐊𝐃 95一上枱個浸麻辣香味就湧晒上黎🤤,湯頭神奇地麻辣中居然帶點甜😳,會越食越辣,但一d都唔嗆喉嚨!亦完全唔會油🥰!牛肉新鮮夠嫩,溫泉蛋增加口感,同擔擔麵一樣選用粗麵條,但唔太掛湯,湯底比麵質更驚豔~🥟龍抄手 𝐇𝐊𝐃 15/2粒得2粒價錢唔算實惠,但質素搭救!鮮、香、辣、滑,值得一試👍🏻!辣椒油好香,用黎撈其他一定都好正姐~🥗口水雞絲沙律 𝐇𝐊𝐃 35中西fusion菜🤣,擺盤同配料都十分西式,但味道係口水雞又好特別,清爽,小辣🍵大麥茶 𝐇𝐊𝐃 5 凍檸茶 𝐇𝐊𝐃 8凍檸茶叫左少甜,直情變左唔甜😂,大
推薦指數:🐷🐷🐷🐷🐷
(5分滿分)
(原因:每樣味道都好出色,絕對會回訪試埋其他既程度😗)
🍜日式叉燒擔擔麵 𝐇𝐊𝐃 78
🍜川牛麵 𝐇𝐊𝐃 95
🥟龍抄手 𝐇𝐊𝐃 15/2粒
🥗口水雞絲沙律 𝐇𝐊𝐃 35
🍵大麥茶 𝐇𝐊𝐃 5 凍檸茶 𝐇𝐊𝐃 8
凍檸茶叫左少甜,直情變左唔甜😂,大麥茶同川菜會更夾,解辣
環境:雖然店面好細,但依然感受到老闆有擺心機係裝修到,有一面牆掛住各種四川面譜🎭