2023-05-13
老掌櫃呢間餐廳我相信好多人都聽過,因為佢係大角咀係間好出名排滿好多人既東北菜館,而且餐廳既片皮鴨都好出名。我已經係重訪多次呢間餐廳,由佢以前舊舖有中式既風格,到而家新鋪空間比以前更闊落,我都有繼續去支持。因為佢真係做到平、靚、正!餐廳唔洗加一,但只收現金‼️‼️‼️我recommend ⭐️。北京填鴨($168 - 半隻 / $318 - 全隻) ⭐️半隻片皮鴨份量夠2-3人食,而且會跟12塊餑餑皮。冇諗過半隻片皮鴨,都可以有咁多鴨肉片。片皮鴨表皮好脆,而且油脂分布好平均,食落啖啖肉之餘,而且啲油會係個口到滲出嚟😍 餑餑皮厚薄適中,唔會完全覆蓋晒片皮鴨既味道(以差唔多既價錢尼比,性價比高👍🏻)。黃金萵筍 ($84) ⭐️黃金(鹹蛋王)份量好足夠,完全唔吝嗇,而且萵筍好爽口👍🏻Drinks。青島 ($25)。王老吉 ($14)回頭指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️食物質素: 🌮🌮🌮🌮服務質素: ☺️☺️☺️☺️消費指數: 💰💰(人均消費$145.5)環境質素: ☘️☘️🍀* 老掌櫃東北菜館 (利奧坊) (大角咀)大角咀嘉善街18號利奧坊.凱岸地下G708-G709號舖同類餐廳 #cocofood_中菜 #cocofood_東北菜
餐廳唔洗加一,但只收現金‼️‼️‼️
我recommend ⭐️
半隻片皮鴨份量夠2-3人食,而且會跟12塊餑餑皮。
餑餑皮厚薄適中,唔會完全覆蓋晒片皮鴨既味道
(以差唔多既價錢尼比,性價比高👍🏻)
半隻北京填鴨
。黃金萵筍 ($84) ⭐️
黃金(鹹蛋王)份量好足夠,完全唔吝嗇,而且萵筍好爽口👍🏻
黃金萵筍
黃金萵筍
Drinks
。青島 ($25)
。王老吉 ($14)
回頭指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️
食物質素: 🌮🌮🌮🌮
服務質素: ☺️☺️☺️☺️
消費指數: 💰💰(人均消費$145.5)
環境質素: ☘️☘️🍀
* 老掌櫃東北菜館 (利奧坊) (大角咀)
大角咀嘉善街18號利奧坊.凱岸地下G708-G709號舖
同區餐廳 #cocofood大角咀
如果你鍾意我既分享,按右上角🔔,就可以睇到我所有既update🙈