2022-07-02 1142 views
6點半前到場,時間尚早所以好多位。哩間分店全部都係卡位,環境乾淨企理,座位舒適同埋通道都夠寬敞,與隔離枱亦有適當距離。3個人去食飯,叫個4人餐又太多,最後叫咗會員限定2人套餐 $620 再加野食,套餐需要職員幫手落,其他食物就用QR code落單,5分鐘內食物就陸續上枱,效率都幾高👍🏻✨明太子櫻花蝦豆腐前菜係凍豆腐,明太子醬汁+櫻花配埋本身冇乜味嘅豆腐,食落帶點鹹香,又食到蝦仔嘅鮮味😋✨田圍鮭魚蛋沙律沙律以紫菜、生菜、洋蔥為底,再配鮭魚肉及蛋粒,洋蔥雖然生但唔辣,魚肉碎足料又香濃,全部材料一齊食層次好豐富😆✨飯⚀牛角飯:招牌牛角飯當然冇得輸,獨家醬汁撈飯,再加滿滿嘅脆口紫菜,啖啖都大滿足😄⚁珍珠飯:我鐘意食白飯嘅香甜,珍珠米粒粒分明,夠哂好咬口,係我最愛嘅質感😍✨燒肉盛盒⚀日本九州極上黑毛和牛牛肋肉:和牛油花分佈平均,肉味香濃,質感腍滑,入口即溶😋⚁美國SRF安格斯和牛牛板鍵:薄片美國和牛一樣出色,安格斯牛味比日本和牛肉味更濃郁👏🏻⚂美國上級牛頸脊:上級牛肉雖然唔係和牛,但質素都好好,肉味香濃而且唔韌。⚃牛舌:薄切牛舌快熟,燒一陣就ok,肉味香濃又爽口🤤雞腿肉:雞肉味香,肉質唔韌。✨四

✨明太子櫻花蝦豆腐

✨田圍鮭魚蛋沙律

✨飯

燒肉盛盒
✨燒肉盛盒
⚃牛舌:薄切牛舌快熟,燒一陣就ok,肉味香濃又爽口🤤
雞腿肉:雞肉味香,肉質唔韌。

四品野菌盛盒
✨四品野菌盛盒
盛盒有金菇、雞脾菇、本菇同埋鮮冬菇,金菇配埋牛油一齊燒真係好正,雖然食落好邪惡😈 但牛油味真係好香濃好好味😝

✨牛油廣島蠔 $69
大大粒蠔肉鮮味十足🦪 用牛油燒就更香更美味🤤

✨車海老(1隻) $32
套餐原本有兩隻蝦,但3個人唔夠分,所以再叫多隻🦐 今次嘅蝦就普普通通啦,未夠鮮甜爽口🤔

✨雞翼(鹽醬) $45
雞翼醃製得夠入味,略嫌細隻咗啲,平均$15一隻可以大隻返啲😂

✨鹽味北海道帆立貝(2隻) $62
餐中本身有兩隻帆立貝,另外再叫多兩隻。大大粒塞滿碟,肉質腍甜又軟滑😋

青瓜墨魚嘴
✨青瓜墨魚嘴 $35
酸酸地又帶極少辣嘅味道,開胃又清爽,粒粒都好爽口,前菜一流👍🏻

黑糖牛油蕃薯
✨黑糖牛油蕃薯 $52
哩個係每次必點嘅食物🤣 甜蕃薯帶黑糖味更香口,配埋牛油燒當然冇得彈😏 燒到焦糖化令外層更加香而脆,一定唔可以錯過!

🔍整體感覺:餐廳環境乾淨舒適,今次仲坐喺窗邊位置,望住海景食正野☺️ 職員服務良好,落單時仲熱心介紹餐點內容,亦好有效率。餐點質素幾好,價錢亦合理,埋單$970左右,以哩個質素同環境嚟講,性價比唔錯🥳
2022-06-20
$320 (Dinner)
Celebration
Birthday