2022-05-15
靚靚下午茶從來都是我杯茶,不過最想不到,今次呢個下午茶,更加是我杯啡!是的,話說我見到DK Cuppa Tea 呢個彩虹主題下午茶,已經第一時間問林小朋友去唔去,看見彩虹已著迷的小人兒,當然十分期待;細心再睇,原來係同Starting Over Espresso 合作嘅新品,係呀,即係我成日去飲咖啡果間Starting Over Espresso呢~是日chill time 很完美吧💕食tea之前我地可以玩一個遊戲,就係抽出「心情小卡」再自製自己嘅香薰卡,放響手袋入面,真係好香好治癒!而且我地仲響小小蝴蝶於上寫咗小願望再許願呢:) 絕對是點題之作,一上桌,藍藍的棉花糖雨雲已經很吸晴,點著火棉花糖溶代成甜甜的雨,原來隱藏響杯裡,係雪糕呀,再加入Espresso,就變成了勁有玩味的Affogato!靜靜話你知,裡面仲要脆脆朱古力咖,口感更有層次。 北海道珍寶帶子薯蓉、 法國蝸牛、番茄芝士和薩拉米奶酪餡餅,都算豐富,最驚喜嘅係北海道珍寶帶子真的好巨型,入口啖啖肉又Juicy,值回票價啦:) 係Tiffany Blue嘅鬆餅真係好靚呀!而且仲配我好喜歡的玫瑰果醬,當成鬆餅夾心,有種浪漫又甜甜
係Tiffany Blue嘅鬆餅真係好靚呀!而且仲配我好喜歡的玫瑰果醬,當成鬆餅夾心,有種浪漫又甜甜的氛圍,呢個配搭真係好創新。
馬卡龍絕對林小朋友最愛的首位~如果你識整馬卡龍,就會知道造型馬卡龍有幾難整,呢款仲要係立體彩虹,真係好驚喜呀~
又是小朋友大愛的小甜點,顏色仲要好靚呀,細細粒,2啖一個,剛剛好!