之前見到有報道介紹木頭車入面既軟飯王,特登去試下walk-in買外賣,7點幾去老闆娘已經話要等到11點45分,聽完真係o左嘴,只能無奈放棄🙇‍♀️老闆娘好有禮貌咁提我下次可以打電話黎訂左先再黎攞飯🥰呢排全港餐廳都係6點後無堂食,前幾日心思思叫媽咪唔好煮飯,試下訂個軟飯王黎試下😤5:30pm凖時開始打電話,完全打唔通💩我仲以為自己打錯,check左無錯原來係真係打唔入嫁😵足足打左105次,你無睇錯係105次先打通🌝時間已經係5:46pm,攞飯時間係8:50pm,即時咩都唔理,叫左辣爆豬柳炒飯同椒鹽豬扒炒飯😍攞到飯個刻好有成功感🤣辣爆豬柳炒飯果然係招牌,炒飯足料又炒得夠乾身,口感偏硬,粒粒分明,基本上係無得輸👍🏻而加埋辣爆豬柳簡直係更上一層樓,豬柳用料新鮮,配上紅綠辣椒粒同蒜蓉炒埋一碟,夠重口味又夠辣,總之好正😋椒鹽豬扒炒飯就啱返啲唔食得辣既朋友仔,炒飯底一樣咁好食,椒鹽豬扒都重口味,但無左辣椒加持,相比之下味道較為單調.整體黎講,味道一流再加上份量十足,雖然難訂又要等,但50蚊一份好值得😚呢個炒飯無返咁上下功力係唔會炒到,證明老細真功夫💪🏻值得再打100次電話去encore🤣

辣爆豬柳炒飯

椒鹽豬扒炒飯