2021-08-23
好嘅食店唔一定裝修華麗,呢間《醉標泰粵小廚》完全唔起眼👀裝修簡單,以家庭式經營小店。見餐牌有泰式菜同粵菜,見有我地最鐘意食泰菜;又有至愛嘅酸菜魚🐟所以就入去幫襯🍽入到店內,有位非常友善老板娘招呼我地👩🦱語氣同笑容非常親切,仲介绍餐牌上每項食物,雖然係小店,但都好多菜式選擇👉👈仲係掃QR手機點餐的,好方便👍我地點了白湯酸菜魚🐟🌶配薯粉豬紅朋友唔食得好辣,所以只叫小辣🌶老板娘話係用加洲鱸魚新鮮烹調,唔怪之得肉質咁滑啦,仲叫我地一定要飲個湯,另外可自由配料,我地選了薯粉豬红,個薯粉本身冇味,加入白湯酸菜魚後,辣辣地煙煙靭靱味道唔錯😋豉椒炒鵝腸哩碟鵝腸炒到好有鑊氣,店員哥哥送上枱時,我地已經忍唔住即刻食左一條🤤鵝腸又大條咬落好爽同夠濃味潮洲蠔餅🦪同出面打冷有啲唔同煎法,呢隻係薄身,但煎得好香脆卜卜,蠔仔都肥厚架,蠔餅同個鵝腸餸啤酒一流🍻馬拉盞炒芥蘭🌶芥蘭炒得好翠綠,新鮮夠爽,多🧄又辣辣地😋龍眼冰🧋椰汁冰🧉龍眼非常足料又大杯椰汁冰味道好香濃椰子味倆杯都好好飲哩度其實未到7:00已經坐滿客,都見好多客人同老板娘有傾有講,相信小店有唔少熟客來幫襯,另外我地埋單先知🤩「逢星期一至四8:00前埋單8折
我地點了
白湯酸菜魚🐟🌶配薯粉豬紅
豉椒炒鵝腸
潮洲蠔餅🦪
馬拉盞炒芥蘭🌶
芥蘭炒得好翠綠,新鮮夠爽,多🧄又辣辣地😋
龍眼冰🧋椰汁冰🧉
龍眼非常足料又大杯
椰汁冰味道好香濃椰子味
倆杯都好好飲
哩度其實未到7:00已經坐滿客
「逢星期一至四
8:00前埋單8折,8:00後9折」
「星期三全日8折」👏👏
價錢已經唔貴仲有折添,食物質素高又夠鑊氣,老板娘同店員又親切又好服務😊會再來幫襯👍