2019-02-20 953 views
嚟到好耐無黎嘅新之城,原來有間西餐廳,間鋪唔算大,座位都唔係多,幫襯個日每枱都有人。正值係情人節前夕,有情侶係坐呢張枱,有一個花牆都幾特別。麻雀雖小,但係都有格調,有個酒櫃係門口。呢個係set dinner,絕對係超值,由於我同我朋友都想食豬扒,於是我地決定叫一個set再另叫。另叫意粉唔係貴,都係68-168。3 course,有湯有沙律,湯係燒粟米湯,幾特別。沙律菜係新鮮,而且足料到爆,呢個係一小部分。Main course係豬扒,我想話可以好過好貴嘅餐廳,肉一啲都係韌,切落去非常順,表面烤一烤過,加埋啲汁,唔會好咸,好好食。薯菜都有心思,烤過嘅菜真係好好味,又唔會肥。我地再另外叫咗燒波士頓龍蝦及帶子意粉,汁係用龍蝦餚出黎,夠哂濃,唔會係調味出黎。兩粒大帶子,外面稍為煎一煎,入面仍然係鮮味十足。龍蝦起埋肉,大大個蟹鉗肉同埋身肉,正!飲品叫左水果茶,絕對唔係死甜,茶香係夠。隨餐已經有一杯,我地另外點都唔貴。每人200唔駛食到高級享受。整體非常滿意,會再光顧,食完一啲都唔口渴,一定推介!下次要叫4 course,食埋甜品!

正值係情人節前夕,有情侶係坐呢張枱,有一個花牆都幾特別。

麻雀雖小,但係都有格調,有個酒櫃係門口。

另叫意粉唔係貴,都係68-168。

3 course,有湯有沙律,湯係燒粟米湯,幾特別。
沙律菜係新鮮,而且足料到爆,呢個係一小部分。

$200 (Dinner)