2023-09-08 1697 views
【東區】【人人和平】呢間嘢聽講過好耐,亦都食過幾次外賣,都覺得幾好食。所以今次難得溫寧哥請客,拼咗條老命都要出嚟啦。我哋一行五人,坐低冇耐就下定決心叫個 $105 嘅例牌「波瀾壯闊肥腩叉」,燒到有啲焦黑色,一如以往咁好食。溫寧哥叫嘢食嘅速度有進步,轉個頭嚟埋 $118 嘅細「砂窩鵝汁炒飯」,唔多中意食飯嘅我都覺得正。而 $169 嘅「鳳梨船咕嚕肉」係幾次都有叫嚟食,都係唔錯嘅。之後 $128 嘅半隻「南乳吊燒雞」我都好中意,尤其個醬。最後嚟埋 $88 嘅「椒絲腐乳炒通菜」,炒得都幾有鑊氣幾好食,估唔到。嘢飲方面,成班佬都係飲 $62 杯嘅「Stella」,喺具質素嘅食物面前,一杯冰凍嘅啤酒真係一個唔錯嘅點綴。餐飯夾埋 $1071,多謝溫寧哥慷慨請食飯。睇返之前食過外賣嘅相片,原來叫埋嘅嘢都係差唔多,好記得佢就算係外賣,經過運送過程之後,都相當有質素。即係佢唔係一味靠熱度去抬起個味道,而係本身都好食,先做到呢個效果。希望可以保持水準,做人民飯堂。。。(地址:北角堡壘街 6-8 號 A 舖)#1amfoodie #hkig #foodie #hk #hongkong #hongkongfo

(地址:北角堡壘街 6-8 號 A 舖)

#1amfoodie #hkig #foodie #hk #hongkong #hongkongfoodie #hkfoodblogger #foodiehk #topcitybiteshk #hkeat #hkfoodstagram #thatfoodiething #instagood #love #hkigfood #hkfoodlove #hkfoodblog #globaleats #foodieman #1am東區 #北角 #砲台山 #人人和平 #波瀾壯闊肥腩叉 #砂窩鵝汁炒飯 #鳳梨船咕嚕肉 #南乳吊燒雞 #椒絲腐乳炒通菜 #Stella #1am1120 #1ambackup