2020-08-13
等位等咗成個鐘,由兩點等到三點,等到下午茶都食到😹,大家都肯等就知道佢有幾受歡迎啦!P.S下午茶真係好抵食💸.🌶麻辣牛肉麵(角切)($58)唔小心叫咗角切有啲傷心,原本想叫片切,不過角切都唔錯,大大嚿肉,總共有五大嚿,牛筋部分唔會韌同硬 ,又唔會過軟,不過差啲牛味,湯底方面我自己就覺得唔錯,因為好清甜,唔會死鹹,不過重口味嘅人可能會覺得唔夠味,雖然叫咗麻辣味,但唔辣,建議可以加佢哋枱面嘅秘製麻辣醬,成個湯嘅味會出好多。好食程度:🌕🌕🌕🌕🌖.🌶麻辣乾拌麵($36)呢個係下午茶套餐嚟嘅,2:30開始有下午茶,性價比高,比起正常餐牌平好多,但份量冇減少,可以自選選三款小食,今次我就揀咗台式香腸、鹽酥雞同埋滷豬耳,香腸咬落超級脆,外脆內軟,原條咬個口感真係超正☺️,鹽酥雞可能因為下午茶嘅關係唔係即叫即炸,唔係太脆,但炸粉都適中,唔會過厚,至於滷豬耳都算入味,豬皮幾淋,麻辣麵方面,麵質非常彈牙,唔會太乾,醬汁有少少甜味。好食程度:🌕🌕🌕🌕🌖.午市套餐同下午茶都包飲品,凍飲加$4,我叫咗凍台式奶茶,佢哋嘅奶茶茶味比較重🍵。.同埋佢哋個秘製麻辣醬真係唔錯,可以考慮買番罐返屋企食🌶.
🌶麻辣牛肉麵(角切)($58)
好食程度:🌕🌕🌕🌕🌖
🌶麻辣乾拌麵($36)
好食程度:🌕🌕🌕🌕🌖
同埋佢哋個秘製麻辣醬真係唔錯,可以考慮買番罐返屋企食🌶
📍 阿木台灣麵
旺角廣華街8號地舖