2024-07-26
【沙田區】【二鍋頭】同我幾位上司同親屬一行四人去咗沙田市中心打邊爐,我呢啲為咗搏取升遷機會而乜都做得出嘅「博升玩具」當然係樂之不疲。好運中心裝修之後有呢間任食火鍋都未食過,就食佢哋嘅「120分鐘火鍋放題」。揀最平 $228 嘅「精選牛肉」套餐,就我,窮。先食佢哋任食嘅「二鍋頭惹味雞煲」,正常水準。而我哋火鍋個餐包咗任食安格斯牛板腱、西班牙豬梅肉、紐西蘭羊卷肉同超過 100 款火鍋配料、蔬菜、飲品、雪糕,湯底要「正宗豬骨鍋」,以呢個價錢嚟講,啲嘢算有交待,都唔太可能要求得太多喇。我哋係喺星期五、六、公眾假期及前夕幫襯佢哋嘅,所以要喺價錢上面再加 $10 一位,再另收加一,埋單價四位係 $1047,位位兩舊幾。埋單嘅時候有個小插曲,餐廳居然唔收信用咭,但係收現金或者 Payme 之類,搞到同事爭啲儲唔到商場電子消費積分。。。(地址:沙田橫壆街1-15號好運中心3樓3109及3110號舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #fo
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am沙田區 #沙田 #二鍋頭 #120分鐘火鍋放題 #二鍋頭惹味雞煲 #精選牛肉 #安格斯牛板腱 #西班牙豬梅肉 #紐西蘭羊卷肉 #任飲任食 #正宗豬骨鍋 #1am1455 #1ambackup