2025-01-25
【油尖旺區】【馬祖無限時台灣養生涮涮鍋】同美女朋友喺旺角搵嘢食,想搵間可以坐耐啲嘅餐廳,我推薦試呢間無限時嘅台式任食火鍋。之前同震華哥食過一次,今次推薦畀美女朋友再試。同上次一樣,我哋都係食佢哋嘅「台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐」嘅最貴嗰個,始終係同美女朋友食,不敢怠慢。湯底「藥膳椰子雞涮涮鍋」一上就勁香椰子味,個餐就主要食「極上 Prime Grade 霜降牛小排」、「極級 Prime Grade 安格斯牛頸脊」、「西班牙伊比利亞黑毛豬」、「Prime Grade 美國安格斯牛肉」、「西班牙無激素豬肉片」,我就不停翻兜牛小排呀。個套餐就包咗一個小食,係佢哋嘅「黃金地瓜條」,脆口得嚟蕃薯味又香,又可以自己加味粉。而佢哋其他火鍋料質素都高,例如「是日精選海鮮」嘅「沙白蜆」,隻隻都好肥美,又鮮嫩多汁。另外「手工墨魚滑」同「爆漿濃芝牛丸」都係我較為中意嘅 。飲品櫃除咗有罐裝飲品,仲有自家製冷泡茶。不過我同上次一樣都係貢咗去佢哋個熱飲櫃,奶類同茶類都有。最後一人可以揀一樣甜品,Dreyers 同 Movenpick 嘅選擇都有,正。埋單 $1016,無限時任食牛小排真係冇得輸,係飲飲食食傾吓偈嘅不二
飲品櫃除咗有罐裝飲品,仲有自家製冷泡茶。不過我同上次一樣都係貢咗去佢哋個熱飲櫃,奶類同茶類都有。最後一人可以揀一樣甜品,Dreyers 同 Movenpick 嘅選擇都有,正。埋單 $1016,無限時任食牛小排真係冇得輸,係飲飲食食傾吓偈嘅不二之選。。。
(地址:旺角彌敦道628號瓊華中心11樓)
@mazunlimitime
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺區 #太子 #旺角 #旺角東 #馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 #旺角瓊華 #馬祖 #吃到飽 #火鍋 #藥饍 #養生火鍋放題 #足料火鍋 #台式 #古早味 #極上PrimeGrade霜降牛小排 #藥膳椰子雞涮涮鍋 #極級PrimeGrade安格斯牛頸脊 #西班牙伊比利亞黑毛豬 #PrimeGrade美國安格斯牛肉 #西班牙無激素豬肉片 #1am1619 #1ambackup