2023-12-11 189 views
【油尖旺區】【鮨之】同朋友嚟到朗豪坊,講真我對呢度有咩食真係唔係話咁清楚,平時都好少去啲大商場食嘢。作為一個 foodie,平時大部份時間都中意選擇非集團嘅餐廳,當然好難避免都會掂到大集團,但係有時啲集團分支嘅我都接受到。講返朗豪坊呢邊,本身朋友係想食 Pepper Lunch 嘅,但係 food court 實在係一席難求,因此要另外揀嘢食。喺 food court 旁邊嘅呢間日本餐廳自然就成為咗上乘之選,入到去之後就同朋友坐低咗,環境都舒服,整體都企理嘅。大家都叫咗嘢食,都係包埋沙律、前菜、甜品,前菜係中華沙律嚟,都 okay 嘅。我哋另外仲各叫咗一客 $38 嘅「茶碗蒸蛋」,個樣似碗湯羹咁,食落都正常嘅。主食方面,朋友叫咗 $88 嘅「雞扒烏冬」,佢覺得都唔錯嘅。我就叫 $228 嘅「極級霜燒壽司御膳八件」,呢個餐仲包埋麵豉湯,okay 嘅,啲壽司都幾好味。甜品最後上,係抹茶大福嚟,味道一般,但用嚟做甜品算係克盡己任。加埋一埋單價 $431,喺旺角食餐日本嘢係差唔多價錢,冇特別。。。(地址:旺角亞皆老街8號朗豪坊4樓6號舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie

(地址:旺角亞皆老街8號朗豪坊4樓6號舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺區 #旺角 #旺角東 #鮨之 #雞扒烏冬 #極級霜燒壽司御膳 #茶碗蒸蛋 #抹茶大福 #1am1226 #1ambackup
2023-11-12